Akşener’in bir günü | Seçim gerilimine ’50 yıllık hafıza’ eleştirisi

İYİ Parti lideri Akşener, seçim sürecindeki sert dili eleştirdi ve 50 yıllık hafızaya sahip olduğunu, böyle ahlaksızlık görmediğini belirtti.

Siyaset 12 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Denizli’de halka seslendi ve 14 Mayıs seçimleri için oy istedi. Seçim sürecindeki gerilimi ve sert dili eleştiren Akşener, “Seçim bir bayramdır, birbirimize küfrederek iftira atarak seçim olur mu? Bugüne kadar yani 50 yıllık bir hafızaya sahibim ben hakaret ederek seçime gidildiğini görmedim. Seçime darbe girişimi denildi. Seçmene işgalci denildi. Böyle bir ahlaksızlık gerçekten görmedim” dedi.

Akşener, Denizli’de coşkuyla karşılandı.

Denizli’de PKK’lı olmakla Diyarbakır’da da faili meçhulcü olmakla suçlandığını söyleyen Akşener, “Ben hangisiyim?” diye sordu ve “Kul hakkına el uzatmak gencecik çocukların hayalini elinden almak, Denizli gibi bir şehrin gençleri işsizse o zaman bunların konuşulmaması için, torpili dibine kadar kullanıyorsanız, tekstili fason üzerinde bitirmek için elbette hepimizi olmadığımız hainliklerle suçlarsınız. Burada bulunanlar hain değil Recep bey” diye konuştu.

Ankara’da sokak ortasında öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’e ilişkin de konuşan Akşener, ne katilin ne de azmettiricilerin bulunduğunu söyledi ve “Gaffar Okan milliyetçi, çok sevilen ve görevini çok iyi yapan bir kişiydi. Onu öldürenlerin tamamı şu anda serbest. En son birini daha çok yaşlıymış affettin Recep bey. Habur rezaletinde PKK rahatsız olmasın diye Atatürk’ün portreleri çadır mahkemelerden çıkarıldı. Abdullah Öcalan’ın kardeşine bizim Mehmet dedin ya siz akraba olmuşsunuz. Senin sol elinde PKK var bir tarafında Hizbullah bir tarafında PKK var” dedi.

Uzmanı kampanyaları yorumladı: 1989’u nasıl limonla hatırlıyorsak, bu seçimi de patates-soğanla hatırlayacağızUzmanı kampanyaları yorumladı: 1989’u nasıl limonla hatırlıyorsak, bu seçimi de patates-soğanla hatırlayacağız

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.