HDP’nin yerel seçimlerdeki yol haritası belli oldu

HDP Eş Genel Başkanı Buldan, yerel seçimlerde her ilden aday çıkaracaklarını duyurdu. Ayrıca gelecek kongrede de yola YSP ile mi yoksa HDP ile mi devam edeceklerine karar verileceğini söyledi.

Siyaset 1 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

HDP Eş Başkanı Pervin Buldan, Kurban Bayramı ziyareti kapsamında Van’da düzenlenen bir programa katıldı ve yerel seçimlere ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday çıkarmama kararları halen tabanında tartışmalara neden olan HDP’nin gelecek seçimlerdeki tutumu da bu açıklamayla birlikte belli oldu. HDP, kapatma davası nedeniyle Yeşil Sol Parti listelerinden seçime girmiş ve 14 Mayıs’ta 100 vekil hedeflerken 62 vekil çıkarmıştı.

Van’daki açıklamasında ise Buldan yerel seçimlerde her ilden belediye başkanı adayı çıkaracaklarını duyurdu. Eylül ayında kongreye gideceklerini belirten Pervin Buldan, kongreden sonra da yeni bir seçim sürecinin başlayacağına dikkat çekti ve iktidarın bu seçimlerde de devletin tüm imkanlarını kullanacağını söyledi. “Biz de, bütün illerimizde büyükşehirler başta olmak üzere her yerde adaylarımızı çıkararak bu mücadelenin içerisinde varlığımızı ve mücadelemizi bir kez daha ispat etmek üzere, bu seçimlerde iyi bir çalışma temposuyla büyük bir başarı elde etmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diyen Buldan, kongrede HDP ile mi yoksa YSP ile mi yola devam edeceklerine dair önemli kararlar alınacağının da altını çizdi.

Buldan YSP-HDP ayrımına ilişkin şunları söyledi:

“Bu kararlarla birlikte kongreye gideceğimizi ifade ettik. Kongrede, yeni bir planlama ve yeni bir anlayışla yeni yüzlerle, yeni canlarla bu süreci karşılamak üzeri bir değişim ve dönüşümü başlatmak üzere bir süreç başlayacak. Muhtemelen Eylül ayı gibi kongremizi gerçekleştirip, HDP ile mi yola devam edeceğiz, Yeşil Sol’la mı devam edeceğiz, Yeşil Sol’un ismi mi değişecek? bütün bunlar şu an tartışma konusu. Bir komisyon kurduk. Bu komisyonumuz çalışmalarını sürdürüyor.”

Bahçeli'den hem üniversite sınavlarına hem de AYM'ye tepkiBahçeli’den hem üniversite sınavlarına hem de AYM’ye tepki

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.