Hasan Cemal gazeteciliğe veda etti, Meclis Başkanı olmaya hazırlanıyor

Yeşil Sol Parti'nin milletvekili adayı olan Gazeteci Hasan Cemal 54 yıllık meslek hayatını sonlandırdı. Cemal, "Seçilirsem, gazeteciliğe başladığım Ankara'ya, 54 yıl sonra bu sefer siyasetçi olarak döneceğim" dedi.

Siyaset 11 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Türkiye, 14 Mayıs’taki cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimi için nefesini tutmuşken siyaset de hareketli günlere sahne oluyor. Önceki gün partiler milletvekili listelerini YSK’ya teslim ederek ‘kim aday olacak?’ tartışmalarına son verdi ancak listelerin halkın beklentisini karşılayıp karşılamadığı yönünde yeni bir tartışma başladı.

Hakkında kapatma davası açılan HDP ise Yeşil Sol Parti’nden seçime girme kararı almıştı. Emek ve Özgürlük İttifakı’nın çatı partisi olan Yeşil Sol Parti’nin bazı isimlere teklif götürdüğü basında yer almış, sosyal medyada çok konuşulmuştu. Yeşil Sol Parti’nin vekillik teklif ettiği ve sosyal medyada çok konuşulan isimlerden biri ise Gazeteci Hasan Cemal’di.

Gazeteci Hasan Cemal HDP'den milletvekili adayı olduGazeteci Hasan Cemal HDP’den milletvekili adayı oldu

Yeşil Sol Parti’nin verdiği karara göre Hasan Cemal, vekillik için İstanbul 2. Bölge 3. sıradan yarışacak. Bu sıra daha önceki seçimler göz önüne alındığında Cemal’in seçimden vekil olarak çıkabileceğini gösteriyor.

Listelerin belli olmasının hemen ardından yazarı olduğu T24’te dün bir yazı kaleme alan Hasan Cemal, gazetecilik kariyerine veda ettiğini “Elimi bizzat taşın altına sokmak için 54 yıllık gazetecilik hayatımı kapatıyorum” sözleriyle duyurdu. Yazısında Türkiye’nin zincirlerini kırmasının şart olduğunu söyleyen Cemal, “Barış, demokrasi, adalet ve özgürlükten yana olanların el ele tarih yazacakları, tarih yapacakları bir döneme giriyor Türkiye. 100. yılında, depremlerin korkunç bir felakete dönüşmediği, Cumhuriyet’i demokrasiyle taçlandıracağımız, demokratik cumhuriyeti kuracağımız bir dönem… Çok heyecanlıyım. Ama önce 14 Mayıs’ta Erdoğan’a “hadi sana artık güle güle!” demek lazım. Bu çürümüşlük düzeni Türkiye’nin kaderi değildir” dedi.

79 yaşındaki Cemal, seçilmesi halinde oluşacak Meclis’in en yaşlı üyesi olacak ve bu sıfatıyla da Meclis yemin edene ve yeni başkanını seçene kadar Meclis’e başkanlık edecek, kürsüde oturacak, ilk oturumları yönetecek.

HDP, Yeşil Sol Parti listesiyle yarışacak… TİP de 53 bölgede seçime giriyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.