Gültekin iddiasının arkasında: Böyle bir yalan uydurmak için deli olmam lazım

Kılıçdaroğlu ile seçimlerden önce yaptığı konuşmayı anlatan ve CHP tarafından sözleri yalanlanan Levent Gültekin, iddiasında ısrarcı. Gültekin, “Böyle bir yalan uydurmak için deli olmam lazım. Kılıçdaroğlu ile istediği yerde yüzleşirim” dedi.

Siyaset 15 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

Cumhurbaşkanı seçiminin ardından Cumhuriyet Halk Partisi’ndeki (CHP) ‘değişim’ tartışmaları sürerken; gazeteci Levent Gültekin’den Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylığı süreciyle ilgili çarpıcı bir iddiada bulundu. Gültekin, Kılıçdaroğlu ile aralarında yaşandığını iddia ettiği bir görüşmeyi paylaştı.

Kılıçdaroğlu’na adaylığıyla ilgili “Bu ülke için son şans, bu şansı heba etme” dediğini öne süren Gültekin, Kılıçdaroğlu’ndan “Bu ülke bitti, bu ülkeyi artık kimse kurtaramaz. Benim Cumhurbaşkanlığı adaylığımı kendim bile engelleyemem” cevabını aldığını iddia etti.

Levent Gültekin: Bekir Bey beni neden yalanladı, gerçekten üzüldümLevent Gültekin: Bekir Bey beni neden yalanladı, gerçekten üzüldüm

Levent Gültekin’in bu iddialarının medyada geniş yer bulması sonrası CHP’den açıklama yapıldı. CHP’nin açıklamasında “Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile arasında yaşandığı iddia edilen diyalog tümüyle hayal ürünüdür”  denildi.

Gültekin, CHP’nin açıklamasına sosyal medya hesabından “Konu gerçekten netliğe kavuşturulmak isteniyorsa Kemal beyle yüzleşmeye hazırım” yanıtını verdi.

Tartışmanın odağındaki isim Levent Gültekin yeni bir açıklama daha yaparak iddiasını yineledi.

Gültekin, “Böyle bir yalan uydurmak için deli olmam lazım. İki cümlesi hariç ben bunları bir yıldır söylüyorum. O iki cümleyi de bu oyunu bozmak için mecburen açıkladım. Kemal Kılıçdaroğlu ile istediği yerde yüzleşmeye hazırım” dedi.

Gültekin, CHP lideriyle olan görüşmesi hakkında, “Ben gazeteci değilim. Kendimi gazeteci olarak hiç görmedim. Ben yazarım. Fikir üretirim. Aramızda derin bir ilişki vardı. Adı konmamış bir tür danışmanlık gibi. Sık sık bir araya gelip görüşlerimi dinlerdi. Sorardı, fikir alırdı. Çok yakındık. Muhafazakâr mahallenin kodlarını benimle çözmek isterdi” dedi.

Levent Gültekin'den Kılıçdaroğlu iddiası: CHP'den yalanlama, Gültekin'den restLevent Gültekin’den Kılıçdaroğlu iddiası: CHP’den yalanlama, Gültekin’den rest

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.