‘Algı operasyonu’ yanıtı: DEVA Parti’nden 800 değil 71 kişi istifa etti

DEVA Partisi Erzurum İl Başkanı Vahit Bingöl, Horasan ilçe teşkilatından istifa ederek AKP'ye geçen üye sayısının 800 değil, 71 olduğunu söyledi.

Siyaset 27 Kasım 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Ak Parti Erzurum il binasında 25 Kasım’da DEVA Partisi’nden istifa edenler için katılım töreni düzenlendi. Ak Partili Milletvekili Mehmet Emin Öz ve İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu’nun da yer aldığı törende Horasan ve Karayazı ilçelerinden DEVA Partisi’nden istifa ettiği belirtilen 800 kişiye parti rozeti takıldığı açıklandı.

Olayın sosyal medyada gündeme gelmesinin ardından DEVA Partisi Erzurum İl Başkanı Vahit Bingöl yaptığı açıklamada halkın yanıltıldığı ve manipüle edildiğini, Horasan ilçe teşkilatından 800 kişinin istifa edip Ak Parti’ye katıldığı iddiasının gerçek olmadığını söyledi.

Bingöl açıklamasında “Toplam 637 üyemizin bulunduğu Horasan’da DEVA Partisi’nden istifalar olduğu doğrudur. Ancak iddia edildiği gibi 800 değil, Horasan’da sadece 67, Karayazı’da da 4 üyemiz istifa ederek ve hatta istifaya zorlanarak saf değiştirmiştir. Ak Parti yetkililerini kamuoyunu yanıltmaya yönelik, gerçeği yansıtmayan açıklamaları nedeniyle esefle ve şiddetle kınıyorum. İzledikleri yanlı ve yanlış politikalarla ülkeyi çıkmaza iten, fakiri fukarayı, emekliyi, ücretliyi bir silindir gibi ezen, uyguladıkları yanlış politikalarla iş dünyasında deprem yaratan, işyerlerinin kapanmasına, iflasların yaşanmasına neden olan Ak Parti’nin birkaç ay sonra yapılacak mahalli seçimlerde büyük bir yenilgi alacağı şimdiden belli olmaya başlamıştır” dedi.

Bingöl Ak Parti’nin ‘algı operasyonu’ yaptığını belirtti, “Rakamlarla oynayarak, gerçekleri ters yüz ederek bir yere artık varılamayacaktır. Açıklamamıza istinaden üye ve istifa sayılarını gösteren belgeler paylaşılmıştır. DEVA Partisi Erzurum İl Başkanı olarak, AK Parti yetkililerini partimizden istifa ederek kendi saflarına katılanların isimlerini kamuoyunun önünde açıklamaya davet ediyorum” dedi.

DEVA Partisi'nden istifa eden 800 kişi AK Parti'ye katıldıDEVA Partisi’nden istifa eden 800 kişi AK Parti’ye katıldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.