İmamoğlu’ndan AK Partililere: İnancınız üzerinden siyaset yapanlara cevabı siz verin

Yerel seçimlere günler kala İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu çalışmalarına hız verdi. Gazze’ye yardım tırı gönderme programında konuşan İmamoğlu AK Parti seçmenine seslendi, “İnancınız üzerinden siyaset yapanlara cevabı siz verin” dedi.

Siyaset 5 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

31 Mart yerel seçimlerine günler kala İstanbul’da adaylar saha çalışmalarına hız verdi. CHP’nin adayı ve mevcut İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu Gazze Yardım TIR’ları Uğurlama programına, ardından da Sultangazi ilçesi Yunus Emre Mahallesi sınırları içinde rezerv alan ilan edilen projenin temel atma törenine katıldı.

İmamoğlu Gazze Yardım TIR’ları Uğurlama Programı’nda “Aylardır Filistin’de masumlar inim inim inlerken ticareti durduramayanlar, gemilerini limanlara çekemeyenler kalkıp utanmadan sıkılmadan Gazze edebiyatı yapıp İstanbul seçimine malzeme yapmaya kalkıyorlar” dedi.

Rakibi AK Parti adayı Murat Kurum’un “Kazanırsak Gazze kazanacak” sözlerine yanıt veren İmamoğlu “Çok üzüntü verici bir olay daha yaşadık. Tabi biz alışığız bunlara. Seçim öncesi şirazesi kayan bazı insanlar neye laf edeceğini, neyi neye söyleyeceğini şaşırıyor, karıştırıyorlar. Ben onun için üzülerek ithal ya da acemi aday diyorum ama kalkıp bana Gazze’yi anlatıyor. Kazanırsa Gazze kazanacakmış. Ben buradan tek bir şey söylüyorum, ‘Allah seni affetsin’ diyorum. Bu tarz düşüncelerle başarılı olacaklarına ‘Allah yardım etsin’ diyorum.  Türkiye’nin hamaset dolu ama aslında pasif ve korkak dış politikasının sözcülüğünü yapmış oluyor. Bir yandan da hükümete ‘sen bir şey yapmadın’ demek istiyor. O gelince İstanbul’a Gazze ile ilgili süreçleri çözeceğini iddia ediyor. Farkında olmadan sayın Cumhurbaşkanı’nı Filistin konusunda eleştiriyor aslında” diye konuştu.

İmamoğlu sözlerini “Gazze’den bahsederken de bunu der mi vallahi der bunu da açık net ifade edeyim. Buradan AK Parti’ye gönül vermiş bütün kardeşlerime kalbimin derinliklerinden kopan şu sözleri söylemek istiyorum; Sevgili hemşerilerim… AK Parti’ye oy vermiş olabilirsiniz. Artık yeter. Bu tutarsız, sadece sizlerin inanç dünyanız üzerinden siyaset kurgulayan iktidara 31 Mart’ta en büyük cevabı sizler verin” diyerek sonlandırdı.

Kentsel dönüşüm projesinin temeli atıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 2017 yılında Bakanlar Kurulu Kararı ile rezerv yapı alanı ilan edilen Sultangazi ilçesi Yunus Emre Mahallesi’nde projesini hazırladı ve finansman çalışmasını tamamladı. 488 konut, 19 ticaret olmak üzere toplam 507 bağımsız birim ile bir kreş, bir mahalle evi ve kapalı otoparktan oluşan projeye İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katıldığı program ile başlandı. Temel atma töreninde İmamoğlu’na CHP Sultangazi Belediye Başkanı adayı Ferhat Epözdemir de eşlik etti.

İmamoğlu ardından Sultangazi ilçesi Yunus Emre Mahallesi sınırları içinde rezerv alan ilan edilen projenin temel atma törenine katıldı. Rakibi Murat Kurum’un TOKİ mağdurlarının tepkisini yanlış anladığı görüntülere değinen İmamoğlu “Geçen gün TOKİ’de verdiği sözü tutamadığı için mağdur vatandaşlar kendisini protesto ediyor. O ‘Allah razı olsun’ diyor. Kendisini alkışladıklarını zannediyor. Çünkü niye biliyor musunuz? Bunların kulakları vatandaşın dertlerine tıkalı, tıkalı. Duymuyorlar vatandaşın sesini. Ben vatandaş bir çığlık attı mı dönüp ona bakıyorum, ne diyor diye, onlar onu duymuyor. Burada birçok insan yani mağduriyetlerini dile getiriyor. Onun bile durmuyor. Onun için mağdurun feryadına, mazlumun ahına bunların kulakları tıkalıdır. Vatandaş 31 Mart’ta ne yapacak? O tıkalı kulakları sağlam bir çekecek” dedi.

İmamoğlu’ndan Kurum’a: İstanbul konusunda acemiliğiyle dillere düşen sayın adayİmamoğlu’ndan Kurum’a: İstanbul konusunda acemiliğiyle dillere düşen sayın aday

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.