Anadolu Ajansı’ndan Millet İttifakı’na: Hesaplaşacağız!

14 Mayıs seçimlerinin ardından muhalefetin “Erdoğan’ın oyunu yüzde 60 ile başlatarak manipülasyon yapmakla” suçladığı Anadolu Ajansı, suçlamaları reddetti ve ithamların hepsini yargıya taşıyacağını ilan etti.

Siyaset 16 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

Seçim gecesi muhalefet partilerinin ve muhalefete gönül vermiş seçmenlerin hayal kırıklığı saat 18.30’u izleyen saniyelerde başladı. Yüksek Seçim Kurulu’nun seçimle ilgili yayın yasaklarını kaldırmasının ardından ekrana yansıyan ilk verileri sağlayan Anadolu Ajansı’na göre o sırada açılıp sayımı tamamamlanan çok az sayıda sandıkta Tayyip Erdoğan yüzde 60’ın üzerinde bir oyla önde görülüyordu.

Muhalefet partileri seçim gecesi boyunca AA’yı eleştirdi, ajansı ‘manipülasyon yapmak’la suçladı. Ajans ise elindeki verileri bekletmeden yayına verdiğini söylüyordu. Dün AA Genel Müdürü, muhalefetin o geceki bazı sözleri için mahkemeye başvuracaklarını açıkladı.

Seçim gecesi belli aralıklarla CHP’nin elindeki verileri paylaşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ABB başkanı Mansur Yavaş, AA’yı yanlış veriler açıklayarak halkı manipüle etmekle suçlamıştı.

Ajansın Genel Müdürü Serdar Karagöz, “Bu seçimlerden alnımız ak başımız dik çıktık” dedi ve ekledi: “Kim Anadolu Ajansı’na yalancı demişse hepsine dava açacağız, hukuk önünde hesaplaşacağız.”

‘Bir arkadaşımıza saldırı oldu’

“Biz seçimlere ilişkin ilk toplantıyı 2020 şubat ayında yapmışız. Bu ülkede planlı programlı çalışan insanlarız. Bütün provalarını yaptık. Her şey santim santim hesaplandı. Bu seçimlerden alnımız ak başımız dik çıktık” diyen Karagöz, gazeteci Mehmet Akif Ersoy’un “Bir sorun yaşayan oldu mu” sorusuna şu yanıtı verdi

“Bir siyasinin AA’yı hedef alan o açıklamasından sonra arkadaşımıza saldırılar oldu, hakaretler oldu. Dava açacağız. Kim Anadolu Ajansı’na yalancı demişse hepsine dava açacağız, hukuk önünde hesaplaşacağız. Arkadaşlarımızın kişisel zararları varsa onlar da dava açacak. ”

Ak Parti Sözcüsü: Yavaş ve İmamoğlu özür borçludur

Öte yandan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de, dün akşam saatlerinde gerçekleşen AK Parti MYK sonrasında yaptığı açıklamalarda, “manipülasyon iddialarına” değindi. Çelik, muhalefete manipülasyon tepkisi göstererek, “Manipülasyonu ortaya çıkaran Sayın Yavaş ve İmamoğlu’nun ortaya koyduğu değerlendirmelerdir. Dün söylediklerinin tamamı yanlış çıkmıştır. Bugün yine hiçbir şey olmamış gibi davranmaya devam ediyorlar. Dün manipülasyona tevessül eden tek yer Sayın Yavaş ve İmamoğlu’nun açıklamalıdır. Milletimize özür borçlulardır” ifadelerini kullandı.

Dünya basınında Türkiye seçimi: Gerilim filmine dönüştüDünya basınında Türkiye seçimi: Gerilim filmine dönüştü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.