Bahçeli: Anayasa Mahkemesi, PKK’yı aklama makamı değildir

MHP lideri Bahçeli, yine AYM hakkında değerlendirmelerde bulundu ve AYM'nin PKK'yı aklama makamı olmadığını söyledi.

Siyaset 5 Temmuz 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün partisinin Meclis’teki grup toplantısında tutuklanan Gazeteci Merdan Yanardağ hakkında konuştu ve buradan Anayasa Mahkemesi’ne değindi. Bahçeli, “Bir televizyon kanalında bebek katilini övmek, çok kitap okuduğundan bahisle filozof mertebesine çıkarmak, bununla yetinmeyip hak gaspına uğradığını iddia etmek suçtur, bu suça montaj diyerek destek çıkmak katmerli suçtur” dedi.

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında.

Daha sonra Anayasa Mahkemesi’ne değinen Bahçeli, “Anayasa Mahkemesi Kandil’in düzmece mahkemesi, zilletin arka bahçesi değildir, asla da olamayacaktır. Eğer adalet suçluyu aklama gayesi güderse, eğer adalet ihaneti biberonla beslerse orada adalet batmış demektir. Adalet ve hukuk demek devlet demektir. Devlet giderse vatan gitmiş olacaktır” diye konuştu.

MHP grup toplantısı.

“Anayasa Mahkemesi PKK terör örgütünü aklama, temize çıkarma, hunhar eylemlerini ibra makamı değildir. Aynı husus siyasi partiler için de geçerlidir”  diyen Bahçeli, Fransa’daki protestolara da değindi ve Türkiye’nin Fransa’ya benzemediğini söyledi. Bahçeli, “Türkiye Fransa’ya benzemez, Türkiye onun bunun kirli emeliyle kaosa çekilemez. Herkes aklını başına alsın. Devlet, millet ve vatan üstünde kazı yaptırmayız. Yabancı istihbarat örgütlerine piyonluk yapanlara göz açtırmayız. Göç konusu insanlık sorunudur. Ancak ve ancak insanlığın müşterek ve müspet girişimiyle, tek yanlı değil külfetin eşit dağıtımıyla üstesinden gelinecektir” dedi.

Öte yandan Bahçeli konuşmasında sığınmacılara ilişkin de açıklamalarda bulundu ve “Türkiye’de mülteci veya göçmen değil, adı üstünde geçici koruma statüsünde bulunan sığınmacılar vardır ve bunların sayılarını 13 milyon diye açıklamak kuyruklu yalandır. Düzensiz göç ile tavizsiz mücadele devam etmektedir” dedi.

Bu sözlere Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’dan sosyal medya üzerinden yanıt geldi. Özdağ, “Matematikçiye sormuşlar. 2×2 kaç eder? 4 demiş. Fizikçiye sormuşlar. 2×2 kaç eder? 4.0 demiş. Jeologa sormuşlar. 2×2 kaç eder? Jeolog gülümsemiş “Size kaç lazım?” diye sormuş. Türkiye’de 13 milyon sığınmacı ve kaçak yok diyenlere sormak lazım. Erdoğan’ın sığınmacı ve kaçak politikasına Türk milliyetçisi olarak karşı çıkmanız için size kaç lazım? Gelelim Türkiye’deki yabancıların sayısına. 5 milyon kayıtlı Suriyeli, 2 milyon kaçak Suriyeli, 2 milyonu aşan Afgan, 2 milyon Afrika ülkesinden insan ve 2 milyon İranlı, Iraklı, Paki, Rus, Ukraynalı vs. toplam 13 milyon” dedi.

CHP’den Yanardağ için heyet: Ziyaret için bakanlığa başvurdularCHP’den Yanardağ için heyet: Ziyaret için bakanlığa başvurdular

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.