Bahçeli: Özgür beyin şifreleri DEM’in eline geçti

MHP lideri Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında CHP'yi ve Genel Başkan Özgür Özel'i hedef aldı. Bahçeli, "Özgür beyin şifreleri DEM'in eline geçti" dedi.

Siyaset 20 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin TBMM’deki grup toplantısında Erzincan’ın İliç ilçesindeki altın madeninde yaşanan facia için de “Maalesef dokuz işçimiz toprak altında kaldı. Hâlâ riskli alan varlığı ister istemez arama kurtarma ekiplerini zora sokmakta. Bölgenin yağışlar nedeniyle çamur ve balçıkla kaplanması aramaların dedektör ile yapılmasını zorunlu hale getirmiştir” dedi.

Facianın yaşandığı bölgeye heyet gönderdiklerini belirten Bahçeli “Olay sonrası partimizden bir heyeti bölgeye gönderdik. İncelemelerini yapmış ve tespitlerini raporla kayda geçirdiler. Her sorumluluğu yerine getirme niyetindeyiz. TBMM’nin devreye girmesini destekledik. Kazanın tüm yönleri ile araştırılması amacı ile Anayasa’nın 98 maddeleri kapsamında meclis araştırma komisyonunun kurulmasının yanında duruyoruz. Facianın her boyutunun araştırılması, hiçbir sisli noktanın bırakılmaması sorumluluğumuz. Bazı yorumcular, uzmanlar, rant devşirme peşinden koşanlar meclis araştırma komisyonu aracılığı ile dinlenmesi doğru tercih olacak. Herkes eteğindeki taşı döksün de öğrenelim. Adeta uzaya çıkar gibi özel kıyafetler üstüne maskeler takan, siyanür atıklarının akıtıldığını, sulara karışarak Fırat’a karıştığını söyleyenler iddiasını ispatla mükelleftir. Tahammül sınırlarını aşmışlardır. Bakanlığın paylaştığı açıklama ortada iken dedikodu üretmenin ahlaken tutarlı yanı var mıdır? canları kurtarma çabası sürüyorken, bunların amacı üzüm yemek değil bağcı dövmek için mevzi almaktır. Bu pis bir fırsatçılıktır. Kayan toprak elbet kaldırılacaktır, peki insanlığını kaybedenler eski haline nasıl dönecektir. Karşımızda ciddi bir sorun vardır. Hesap vermeleri acil ihtiyaçtır. Dünyanın pek çok ülkesinde maden kazalarına şahit olundu” diye konuştu.

Bahçeli facianın yaşandığı madende kapasite artırımı yapıldığında Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olan Murat Kurum’un eleştirilmesine de karşı çıktı. Bahçeli “Felaketle birlikte sayın Kurum hedef tahtasına getirildi. Sayın Kurum’un bakanlığına geçilmesi sinsi bir propagandadır. İstanbul’da havlu atacak olanlar sayın Kurum’u yıpratmak için devreye girdi. Bu çabalar boşunadır. ÇED raporu veren Çevre bakanlığı değildir. Altın madeninin çevreye zarar verip vermediğini denetlemektedir. Sayın Kurum görevini layıkıyla yapmıştır. Verilecek hesabının olmadığı ortaya çıkmıştır. Bunun siyasi malzeme yapılması yanlıştır. Madendeki felaketin izlerini beraber sileceğiz. Fail bulunan hiç kimsenin gözünün yaşına bakılmamalıdır. Madendeki felaketin izlerini beraber sileceğiz” dedi.

Özgür Bey’in şifreleri DEM’in eline geçmiştir

CHP ile DEM Parti’nin birkaç il ve ilçede işbirliği yapmasına tepki gösteren Bahçeli, “Demlenmiş CHP’nin doğrusu ile yanlışı birbirine karışmıştır. DEM artık CHP’nin kumanda odasına kadar nüfuz etmiştir. Kimin aday yapılıp yapılmayacağına kadar müdahil olmuştur. Adı konulmamış kokuşmuş ilişki CHP’nin iç yüzünü deşifre etmiştir. Özgür beyi iradesi ve şifreleri DEM’in eline geçmiştir. Türkiye’yi devirmeye çalışanlara Türk milleti müsaade etmeyecektir. Atatürk’ün anılarını hiçe sayanları, Türklüğü rafa kaldıranları, İstanbul’u Ermeni şehri ilan edenleri Türk milleti affetmeyecektir. Etnik ayrımcılığını kamçılamak milliyetsizlerin ağzıdır. CHP ekseninden kaymış, kayış koparmıştır. CHP sakat siyasetin pençesinde kıvranarak tükenişe ve inişe geçmiştir. Yerel yönetimleri zillet çukurundan çıkarmanın zamanı yaklaşmıştır. O zaman 31 Mart’tır. Vakit el ele vermenin, gönüllerde birleşme vaktidir” diye konuştu.

 

Bahçeli'den CHP'ye Kılıçdaroğlu göndermesi: Ahı tutacakBahçeli’den CHP’ye Kılıçdaroğlu göndermesi: Ahı tutacak

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.