Bahçeli’den CHP’ye Kılıçdaroğlu göndermesi: Ahı tutacak

Bahçeli CHP ile DEM Parti arasındaki görüşmelere tepki gösterdi ve "Görevdeyken muhalefet etmiş olsak da sınıf arkadaşım Sayın Kılıçdaroğlu’nun ahı tutacak" dedi. Bahçeli'nin hedefinde Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen de vardı.

Siyaset 13 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

MHP lideri Devlet Bahçeli partisinin Meclis’teki grup toplantısında konuştu, hedefinde yine muhalefet vardı. Sığ ve kısır bir polemik içinde olduğunu iddia ettiği muhalefet partilerinin ümit olmaktan çıktığını söyleyen Bahçeli “Ne CHP’nin ne de silik gölge gibi duran diğer muhalefet partilerin gündemi ülkemizin gerçekleriyle örtüşmektedir” dedi.

Özel’e demli çay yanıtı

CHP lideri Özgür Özel iktidar kanadından gelen ‘CHP ile DEM Parti anlaştı’ iddiasına yanıt verirken “Bu mikrofonlar neden gitmiyor Sayın Bahçeli’nin önüne? Bahçeli bu sabah demli çay mı içiyormuş?” demişti. MHP liderinden bu sözlere de yanıt geldi ve “Özgür Bey demli çay içip içmediğimizi merak etmiş. Boşuna zahmet etmesin… Çayı severiz, doktorların tavsiyesine uyarak açık olursa daha da severiz. Ancak demin çayda, yemin at da olmasını bekleriz. Özgür Bey maşallah ayakkabı mağazası gibisiniz. Allah için sizde her ayağa uygun bir numara olduğu görülüyor” diye konuştu.

Bahçeli konuşmasına “Türkeş Bey’in iki emaneti olan MHP ve Ülkü Ocakları onca operasyona rağmen dimdik ayaktadır” sözleriyle başladı.

“Özgür Bey canın demli çay mı çekiyor? Senin için de bir bardak çay ayıralım. Ama demi çaydan başka maksatla istersen kusura kalma; duyacağın laflara ise sakın alınma” diyen Bahçeli, Özel’in sözlerinin ağırlığına üzülmemesi gerektiğini söyledi. Demlenmiş siyasete karşı olduklarını belirten Bahçeli “CHP’nin demlenmesi çayın dem alması gibi değildir. Bu dem başka demdir” dedi ve CHP ile DEM Parti görüşmelerine tepki gösterdi.

‘Kılıçdaroğlu’nun ahı tutacak’

Yerel seçimlere 48 gün kaldığını hatırlatan Bahçeli CHP’nin DEM Parti’nin çekim alanına girdiğini söyledi ve DEM Parti’yi terör örgütü PKK ile ilişkilendirdi. CHP’nin bir önceki genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun üniversiteden sınıf arkadaşı olduğunu anımsatan Bahçeli “DEM’in İstanbul’da yaptığı ayak oyunları, sahnenin önünde sözde aday çıkarıp sahne arkasında CHP ile el ele vermesi işe yaramayacaktır. Demlenmiş CHP Türkiye’den kopmuştur. Görevdeyken muhalefet etmiş olsak da sınıf arkadaşım Sayın Kılıçdaroğlu’nun ahı tutacak” diye konuştu.

Bahçeli Alper Gezeravcı’ya ‘hoşgeldin’ dedi ve “Türk çocuklarının gelecekte uzaya çıkmalarını diliyorum” diye konuştu.

CHP’nin milli değerlerle çatışma altında olduğunu savunan Bahçeli Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’e de tepki gösterdi. Büyükerşen önceki gün “Övündüğümüz Osmanlı var ya, hani bize ‘kul’ diyen, halka ‘kul’ diyen Osmanlı ailesi, efendim baktığınız zaman aileye, ailede bütün padişahların kadınları yabancı. Hep beyaz tenli, mavi gözlü falan filan” demişti. Büyükerşen sözlerini “Ne zaman efendim şehzadelerden birine hanım alacaklar, hanım ağa alacaklar veyahut padişahlardan hangisinin karısı öldü, yeni karı alacak, hemen sefer yapıyor Avrupa’ya. Beyaz tenli, mavi gözlü falan olacak diye” diye noktalamıştı.

Bahçeli Büyükerşen’in beyninin sulandığını iddia etti ve bu cümlelerin CHP’nin özeti olduğunu söyledi. “Büyükerşen ecdadımıza karanlık iç yüzünün ortaya saçılması ile bütün her şeyi silip atmıştır. CHP’nin adam olması mümkün değildir. Osmanlı İmparatorluğu Türk milletinin medarı iftiharıdır” diyen Bahçeli muhalefeti de Bizans’a benzetti.

'Akdeniz akşamları bir başka oluyor', CHP'nin Hatay'ın kaosu ise bambaşka!‘Akdeniz akşamları bir başka oluyor’, CHP’nin Hatay’ın kaosu ise bambaşka!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.