Bahçeli’den ABD’ye SİHA tepkisi: Kurnazca taktik

Partisinin grup toplantısında konuşan Devlet Bahçeli İsrail-Hamas çatışmasıyla ilgili, 'İki devletli çözüm olmadan barış tam bir hayaldir. Çatışma ortamı kaygı vericidir. Savunmasız insanların hedef alınması kabul edilemez' dedi.

Siyaset 11 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM’deki olağan grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bahçeli, İsrail-Filistin çatışmaları ile ilgili değerlendirmede bulunurken, AKP’nin son kurultayında yeniden Genel Başkan seçilen Recep Tayyip Erdoğan’ı da kutladı.

MHP lideri, “(İsrail – Hamas) İki devletli çözüm olmadan barış tam bir hayaldir. Çatışma ortamı kaygı vericidir. Savunmasız insanların hedef alınması kabul edilemez. Bir an önce arabulucuları devreye sokmak, uluslararası toplumun acil gündemi olmalıdır” dedi.

ABD’ye SİHA tepkisi

Devlet Bahçeli, Suriye’de Türk SİHA’sını düşüren ABD’yi hedef alarak şöyle konuştu:
“5 Ekim 2023 tarihli hava operasyonu esnasında bir insansız hava aracımız ABD tarafından tehdit algılanarak düşürülmüştür. Bunu kınıyorum. ABD’nin Suriye’nin kuzeyinde ne işi vardır. Petrol kuyularının etrafında teröristleri nöbete dikerek varmak istediği yer neresidir? Ayak oyunlarına lüzum yoktur. ABD, PKK/YPG siperinden SİHA’mıza ateş açmıştır. Durum bu kadar berraktır. PKK ile aynı deliktedir. NATO ittifak ortağı bir ülkeye güç gösterisi yapmaya teşebbüs etmiştir. Bu art niyetli bir iştir.
Geçtiğimiz cuma akşamı ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı’nın Türkiye’nin Suriye operasyonuna karşıyız açıklaması hemen arkasından bunu silmesi de bir gözdağıdır. Kim ne dersi desin haklı mücadelemizden dönmeyeceğiz.
ABD’nin aynısını 2 Ekim 92’de Ege’de de yapmış, muhrip gemimize yapıp 5 vatan evladımızın şehadetine neden olmuştur. Çuval hadisesini de asla unutmuş değiliz. İnsansız hava aracımıza saldıran ABD’nin terörle mücadelede yanımızda olduğunu söylemeleri kurnazca bir taktiktir. Sosyal medyadan Türkiye’nin Suriye’deki operasyonuna karşıyız açıklaması ve sonra silinmesi örtülü bir tehdit olarak görülmelidir. Haklı mücadelemizden dönmeyeceğiz. Teröristlerle tüfek çatanları tarih bir gün yargılayacaktır.”

Atatürk milliyetçisi, laik devlet

Yeni Anayasa çalışmalarına da gönderme yapan Devlet Bahçeli, “Yüzüncü yıl dönümüne yaklaştığımız cumhuriyetimiz kimsesizlerin kimsesidir. Kurtuluşun beşeri kaynağı Türk milletidir. Millet tektir, adı da Türk milletidir. Devlet tektir, ebedi ünvanı Türkiye Cumhuriyeti’dir. Vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes bizim öz kardeşimizdir. Türkiye Cumhuriyeti toplum huzuru içinde insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, laik ve sosyal bir hukuk devletidir. Türkiye devleti ülkesi ve milleti ile bir bütündür. Bölücü faaliyetler devlete, vatana, şerefli tarihimize ihanettir. Terör örgütleri arasında taraf tutmak, teröristleri silahlandırıp sahaya sürmek bir terör yöntemidir. İnsanlığa kastetmektedir. İnsanlığa doğrultuş kalleş bir silahtır” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu’na tezkere yanıtı

Meclis’e gelecek tezkere için Kemal Kılıçdaroğlu’na çağrı yapan Devlet Bahçeli, “CHP tarihi bir imtihan ile karşı karşıyadır. Kılıçdaroğlu terörden rahatsızsa hodri meydan! Nerede durduklarını açıklasınlar. Kılıçdaroğlu geçen yılki gibi tezkereye hayır demesi halinde, vekil arkadaşlarıyla beraber bayrağa, vatana, ihanet edeceklerini akıllarından çıkarmamalı” diye ifade etti.

Bahçeli’den yerel seçim sorusuna romantik yanıt: Bir ve iç içeyizBahçeli’den yerel seçim sorusuna romantik yanıt: Bir ve iç içeyiz

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.