Bahçeli’den Meclis Başkanlığı’na: Can Atalay kararı derhal okunmalı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, grup toplantısında Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan’ı hedef aldı. “Mahkum Can Atalay’la ilgili kararın TBMM’de derhal okunmasını istiyoruz” dedi. Karar okunduğunda Atalay'ın vekilliği düşecek.

Siyaset 16 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) grup toplantısında sert konuştu. Bahçeli, Gezi davası nedeniyle tutuklu bulunan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında ikinci kez hak ihlali kararı veren Anayasa Mahkemesi’ni (AYM) hedef aldı, Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesini istedi.

Bahçeli TBMM çalışmalarına ara vermeden önce 26 Aralık 2023’te yaptığı grup toplantısında da AYM Başkanı Zühtü Arslan’a “Bay Zühtü, senin ipin kimin elinde” diye seslenmiş ve AYM’nin kapatılmasını istemişti. 2024’ün ilk grup toplantısında da gündeminde AYM ve Can Atalay vardı.

Bahçeli “Mahkum Can Atalay’la ilgili kararın da Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde derhal okunmasını istiyoruz” diyerek Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesi çağrısı yaptı.

Bahçeli AYM kararını değersiz, 3. Daire hakimlerini şerefli ilan ettiBahçeli AYM kararını değersiz, 3. Daire hakimlerini şerefli ilan etti

AYM Başkanı Arslan’ın “Anayasa Mahkemesi kararlarına uyulmamasının hiçbir gerekçesi olamaz” sözlerini hatırlatan Bahçeli AYM üyelerini “PKK hukukunun kafesinde” olmakla suçladı. Bahçeli AYM kararının yanlış olduğunu söyleyerek “Acaba şehitlerimizin dökülen kanlarının gerekçesini feryat figan eden analarımızın gözyaşlarını izah edecek yürek sende ve senin gibi düşünen diğer mahkeme üyelerinde var mıdır? Sen yanlış mahkeme kararının derdindesin biz aziz vatanın derdindeyiz. Sen ve senin gibiler PKK hukukunun kafesindesiniz biz Türkiye Cumhuriyeti’nin varoluş ve istiklal hukuku peşindeyiz. Geceyle gündüz gibi ayrıyız” dedi.

‘Bölücülükle mücadele stratejisi’ çağrısı

Bahçeli ayrıntılı bir “bölücülükle mücadele stratejisi” hazırlanması ve uygulanması gerektiğini dile getirdi. Türkiye’nin kaos ortamına sürüklenmesini önlemek için herkesin üstüne düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini söyleyen Bahçeli “Allah muhafaza, bu yapılmazsa üzerinde siyaset yapacağımız bir ülke ve uygun bir zemin gelecekte aransa bile bulunamayacaktır” dedi.

Hedefinde CHP de vardı

Bahçeli CHP’yi de yerel seçimler üzerinden hedef alarak “CHP’de işler iyice sarpa sarmış, aday tespitindeki kriz gün yüzüne çıkmıştır. İçeriden demlenip dışarıdan yemlenen CHP istikametini hepten şaşırmıştır. 84’ten bu yana terörle mücadelede çok sayıda şehit ve gazi verildi. Terör mağduru milletimizin iradesi demlenmiş CHP’den hesap sormaya yeterlidir. Asker, polis, korucu, şehit ve gazi ailelerimizin sandık gücü bugünkü CHP’nin alacağı oyun çok üstünde olmalıdır. Doğal olan da budur. Şehit tabutu kaldıran milletin farkı ile bölcü oyları ile demlenenler arasındaki fark gün yüzüne çıkmalıdır. CHP’nin yerel yönetimlerden ayıklanması, belediyelerden atılması demokrasi namusudur” dedi.

Livaneli ve İmamoğlu’na yüklendi

Bahçeli sanatçı Zülfü Livaneli’yi de bir programda yaptığı “31 Mart, tarih kaydığı için aynı gün değil gerçi ama yine de sembolik 31 Mart… Yerel seçimlerde ya gerici ordular, avcı taburları ya da hareket ordusu kazanacak” açıklaması üzerinden eleştirdi.

Bahçeli, “Cumhuriyetin Aydınlık Yüzleri ödül töreninde konuşan bir zat beş para etmez akla çöreklenmiştir. 31 Mart’ta ya gerici ordular ya da hareket ordusu kazanacakmış. Türkiye’de gerici ordu değil kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri vardır. Avcı taburlarını duyan gören yoktur. Livaneli’nin çarpıtmasını gülümseyerek dinleyen İBB Başkanı’ndan tek bir itiraz gelmemiştir. Alın birini vurun ötekine. Bunlar Türkiye karşıtlığında buluşan, sandığı küçümseyen yeni yetme yobaz zihniyettir. Millete gerici demek küfürdür. Türkiye’ye geriden bakmaktır. Millete gerici demek su katılmamış soysuzluktur. Firavunca sözlerin cevabını İstanbullu kardeşlerim sandığın başında verecektir. 31 Mart’ta İstanbul muradına kavuşacaktır. Büyüklük taslayanlardan kurtuluş 31 Mart’ta olacaktır” dedi.

İstanbul mesajı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu için ise “Mevsimlik belediye başkanlığı yapan, her taşın altında çıkan şahsa İstanbullu kardeşlerimin yapacağı Saraçhane’den yollamaktır. Bir daha da İstanbullunun yıllarını çalmaya cesaret etmemelidir. Diğer şehirlerin de makus tarihi Cumhur ile değişecektir. Vatanımızın her köşesinde milletimiz ile buluşacağız. Yerel yönetimlerdeki ölü toprağını kaldırıp fetret devrine son vereceğiz” sözlerini sarf etti.

Bahçeli, DEM Parti’yi kastederek “Terör örgütünün uzantısının Meclis’te bulunması da hukuk garabetidir. Hiçbir terörist ve yandaşı dağda, şehirde ve de TBMM’de barınmamalı, tutunmamalıdır” dedi.

ABD’nin PKK’yla irtibatının saklanacak yöne kalmamıştır

Konuşmasında ABD’ye PKK’ya destek verdiğini belirterek sert sözlerle yüklenen Bahçeli, Orta Doğu’daki gelişmelere ilişkin de konuştu. “Amerika Birleşik Devletleri’nin komşumuz Irak’a yönelik iki ayrı savaşının siyasi sonuçlarını sebepleri ile birlikte analiz ettiğimiz vakit, karşımızda yıllardır Türkiye’yi bir kıvama getirmek için kullanılan bölücülük ve bölücü terör saldırıları görülecektir” diyen Bahçeli, “Gelişmeler, ülkemizi ve bölgemizi tanzim etmek isteyen küresel gücün uzun vadeli ve bizim için felaketle sonuçlanacak bir senaryoyu sahnelediğini bütün çıplaklığıyla ortaya koymuştur. ABD’nin PKK/YPG’yle ilişki ve irtibatının saklanacak bir yönü de kalmamıştır” ifadelerini kullandı. Bahçeli, “ABD sözde müttefik bir ülkedir ancak Türkiye’ye karşı yapmadığı kötülük oynamadığı oyun saçmadığı nifak son 74 yıldır neredeyse kalmamıştır. Devletimizin arşivleri Avrupa- PKK-ABD arasındaki ilişkileri doğrulayacak belgelerle doludur. Türkiye bu alçak ilişkileri görmezden gelmeyecek içten içe ve adına sözde dost dediği müttefikler tarafından altının oyulmasına seyirci kalmayacaktır” dedi.

Bahçeli’den yaylım ateşi: DEM Parti'ye dışarı, AYM’ye kara cübbeliler, CHP’ye yüz karasıBahçeli’den yaylım ateşi: DEM Parti’ye dışarı, AYM’ye kara cübbeliler, CHP’ye yüz karası

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.