DEM Parti aday çıkardı ama Cumhur İttifakı ikna olmadı: Ayrı aday gösterme sinsi bir oyun

CHP’yi sık sık DEM Parti ile ‘ilişkisi’ sebebiyle hedef alan Devlet Bahçeli ve Cumhurbaşkanı Erdoğan DEM Parti’nin aday çıkarma kararının ardından da eleştirilerini sürdürdü. Bahçeli “Ayrı ayrı aday göstermeleri sinsi bir oyundur” dedi.

Siyaset 11 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

Cumhur İttifakı’nın iki ortağı da bugün yerel seçimler için sahadaydı. Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli Ankara’da partisinin “Seçmen İletişim Merkezi” açılışında konuştu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise Tekirdağ’daki mitingde hem ilçe adaylarını açıkladı, hem de katılanlara seslendi. İki liderin hedefinde de rakipleri Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) vardı. CHP’yi sık sık Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi(DEM Parti) irtibatlandırarak eleştiren iki lider DEM Parti’nin seçime kendi adaylarıyla girme kararına rağmen eleştirileri sürdürdü. Bahçeli “Ayrı ayrı aday göstermeleri sinsi bir oyundur” derken Cumhurbaşkanı Erdoğan “Kapalı kapılar ardında DEM’lenerek seçim kazanmanın hesabını yapıyorlar” diye konuştu.

CHP ile DEM Parti yerel seçimlerde iş birliği için görüşmeler yapmış, ancak uzlaşma olmamıştı.

DEM Parti’nin İstanbul adayları belli oldu: ‘Kimseye rest, jest yapmıyoruz’DEM Parti’nin İstanbul adayları belli oldu: ‘Kimseye rest, jest yapmıyoruz’

CHP’li Tekirdağ Belediyesi’nin depremzedeleri kaldıkları otelden çıkardığını hatırlatan Erdoğan “Milletimize karşı asla saygısızlık etmeyeceğiz. Biz ayıran ve ayrıştıran bir anlayışla değil birleştiren bir anlayışla siyaset yapıyoruz. Bize oy versin vermesin sandığa giden her bir vatandaşımızın başımızın üzerinde yeri var. Hangi siyasi partiden olursa olsun seçmen başımızın tacıdır. Bizde CHP’nin dediği gibi tıpış tıpış gidip oyunuzu vereceksiniz diyen kibirli bir dil olamaz. Bizde oy tercihleri nedeniyle vatandaşımızı aşağılama olmaz. Bizde sırf kendisine oy vermedi diye depremzedeleri kapı dışarı atmak yok. Bizde CHP gibi milletimizi tehdit etmek olmaz” dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde muhalefetin tüm faturayı Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na kestiğini söyleyen Erdoğan “Seçimlerden sonra tüm faturayı Bay Kemal’e kestiler. CHP’nin tarihi milletin değerleri ile kavga etmenin tarihidir. Kimi zaman son seçimlerde olduğu gibi terör baronlarından medet umdular. Kandildeki terör baronları bunlar için oy istedi. Bugün de kapalı kapılar ardında DEM’lenerek seçim kazanmanın hesabını yapıyorlar. Bunların millete saygıları yok” şeklinde konuştu.

Erdoğan dün Küçükçekmece’de gerçekleşen saldırıda bir kişinin yakalandığını duyurdu, bir kişiyle ilgili de çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

Erdoğan’ın konuşmasının ardından AK Parti’nin Tekirdağ belediye başkan adayları belli oldu. Tekirdağ’ın ilçelerinin adayları şöyle: Muratlı: İmdat Altıntaş, Saray: Mümin Buluş, Süleymanpaşa: Gökhan Saygı, Şarköy: Görkem Gökkaya, Çorlu: Hakan Sunal

Bahçeli: CHP, PKK’nın eline geçmiştir

MHP lideri Devlet Bahçeli ise hem CHP’nin hem de DEM Parti’nin İBB Başkan Adayı çıkarmasının “sinsi bir oyun” olduğunu ileri sürdü.  Konuşmasının büyük bir kısmını muhalefete ayıran MHP Genel Başkanı “Bugünkü CHP, PKK’nın eline geçmiştir” dedi.

“Atatürk’ün CHP’si nerede bugünkü CHP nerededir?” diye soran Bahçeli “Terör devletine onay veren CHP’dir. Terör örgütleri ile iltisaklı kişileri belediyeye taşımaya çalışan CHP’dir. Demcilerle pazarlık yapıp belediyeleri peşkeş çekmek isteyen CHP’dir” dedi.

Bahçeli, 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin ise  “Güçlü yasama, kararlı yürütme, uyumlu belediye diyoruz” diye konuştu.

Selahattin Demirtaş: DEM Parti ve AKP'nin görüşmemesi büyük eksiklikSelahattin Demirtaş: DEM Parti ve AKP’nin görüşmemesi büyük eksiklik

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.