Bahçeli’den Merdan Yanardağ yanıtı: İhanetin serbestisi olmaz

MHP lideri Devlet Bahçeli, Kurban Bayramı’nın birinci gününde Alparslan Türkeş'in mezarını ziyaret etti. Ziyaretin ardından konuşan Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nun tutuklanan gazeteci Merdan Yanardağ hakkındaki "serbest bırakılmalı" çağrısına tepki gösterdi, "İhanetin serbestisi olmaz" dedi.

Siyaset 29 Haziran 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bayram namazının ardından MHP’nin kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş’in Beştepe’deki kabrini ziyaret etti. Burada kendisini karşılayan partililerle bayramlaşan Bahçeli, Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Türkeş’in kabrine karanfil bıraktı, bakır ibrikle su döktü.

2023’ün ikinci yarısında ve 2024’ün ilk yarısın siyasi açıdan iki önemli olayın yaşanacağını belirten Bahçeli, birincisinin siyasi partilerin en az iki, en fazla üç yıl içinde olağan kongrelerini yapma konusu olduğunu söyledi. Bahçeli, “Bütün siyasi partilerimiz bu süreci tamamlamak durumundadırlar ve kongreler bazılarında başlamış, bazılarında devam edecektir. İkinci önemli olay ise 31 Mart 2024’te yapılacak olan yerel yönetimleri ilgilendiren mahalli idareler seçimleridir. Bu seçimler de milletimiz açısından çok önemlidir. Siyasi istikrar merkezi yönetimde sağlanmış ise onun toplumsal dengesini kuracak yerel yönetimin de bu seçimlerde önem kazandığını herkes anlamalı ve görmelidir” diye konuştu.

Gazeteci Merdan Yanardağ tutuklandıGazeteci Merdan Yanardağ tutuklandı

Siyasi partilerimiz kendilerini 31 Mart 2024’te yapılacak mahalli idareler seçimlerine hazırlamak durumundadır. Mademki Türkiye millet iradesiyle bir siyasi istikrara kavuşmuştur, bu siyasi istikrarın siyasi partilerde de kendisini hissettirmesi lazımdır. Yani siyasi partiler normal süreç içerisinde yasanın ön gördüğü, gönül vermiş insanlarının hedeflediği yolda gayet olgun, karşılıklı bir saygı içerisinde kongrelerini tamamlayarak demokrasimize seviye kazandırmalarında yarar vardır” diye konuştu.

İhanetin serbestisi olmaz

Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, gazeteci Merdan Yanardağ’ın serbest bırakılması çağrısı ile ilgili soruya da “Onlar bizim gündemimizde yoktur. İhanetin serbestisi olmaz” cevabını verdi.

Gazeteci Merdan Yanardağ'a 'Öcalan' gözaltısıGazeteci Merdan Yanardağ’a ‘Öcalan’ gözaltısı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.