CHP’den kanun teklifi: Emeklilerin bayram ikramiyesi 17 bin lira olsun

Kurban Bayramı yaklaşırken CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer emeklilere verilen 3 bin liralık bayram ikramiyesinin en az asgari ücret tutarına yani 17 bin liraya yükseltilmesi için kanun teklifi verdi.

Ekonomi 26 Nisan 2024
Kurban Bayramı'na sayılı günler kala emekliler bayram ikramiyesinin 3 bin lirada sabit kalıp kalmayacağını merak ediyor.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, emeklilere verilen 3 bin TL’lik bayram ikramiyesinin asgari ücret tutarına yani 17 bin liraya yükseltilmesi için TBMM Başkanlığı’na kanun teklifi verdi. Gürer, ”Bayram ikramiyesi ile 3 kilo pirzola alınıyor. Kurbanlık koyun alınabilmesi için bayram ikramiyesi asgari ücret kadar olmalıdır. Bayramda olsun emekli yüzünü güldürün” dedi.

Emeklilerin Kurban Bayramı’nda olsun ekonomik kaygılardan uzak bir bayram geçirmesi gerektiğini ve verilen bayram ikramiyesi tutarının yetersiz olduğunu belirten CHP’li vekil Ömer Fethi Gürer şunları söyledi:

“Ülkemizde yaşanan ekonomik kriz ortamı, enflasyonun yükselmesi ve alım gücünün düşmesi gibi etkilerle özellikle emeklileri olumsuz yönde etkilemiştir. AKP iktidarı döneminde emeklilerin ihtiyaçları sürekli göz ardı edilmiş, emekli maaşlarındaki artış ile enflasyon artışı arasındaki makas giderek açılmış ve bu durum emeklilerin temel ihtiyaçlarını karşılamalarını zorlaştırmıştır. Fiyatların artmasıyla birlikte emekli maaşlarının yetersiz kalması, emeklilerin geçim sıkıntısı yaşamasına neden olmuştur. Dolayısıyla AKP iktidarı ekonomik krizin faturasını özellikle dar gelirli vatandaşlar ve bu kesimin çoğunluğunu oluşturan emeklilere kesmiştir. Emeklilere verilen bayram ikramiyeleri, özellikle Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı’nda ekonomik kaygılardan uzak bir bayram geçirmelerini sağlayacak düzeyde olmalıdır. Ancak özellikle yaklaşan Kurban Bayramı için belirlenen 3 bin TL gibi düşük bir ikramiye miktarı kabul edilemez bir durumdur. Zira, en düşük emekli maaşı 10 bin TL olduğu bir dönemde ve ekonomik krizin etkilerinin arttığı bir ortamda, birçok emeklinin kurbanlık alabilme olasılığı ortadan kalkmıştır. Bu durumda, en düşük kurbanlık fiyatlarının 12 bin TL ila 15 bin TL arasında olacağı göz önünde bulundurulduğunda, bayram ikramiye tutarının revize edilmesi kaçınılmaz bir gerekliliktir.”

Emeklilere promosyonda bankalar arası yarış: Kim ne kadar veriyor?Emeklilere promosyonda bankalar arası yarış: Kim ne kadar veriyor?

Emeklilerin yoksulluğu derinleşiyor ama müjde beklentisi yokEmeklilerin yoksulluğu derinleşiyor ama müjde beklentisi yok

65 yaş üstü nüfusta yoksulluk oranı ansızın sıçradı çünkü emekliye düşük zam yapıldı65 yaş üstü nüfusta yoksulluk oranı ansızın sıçradı çünkü emekliye düşük zam yapıldı

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.