Bahçeli’den yaylım ateşi: DEM Parti’ye dışarı, AYM’ye kara cübbeliler, CHP’ye yüz karası

MHP lideri Bahçeli partisinin grup toplantısında hem AYM'yi, hem CHP'yi, hem de DEM Parti'yi hedef aldı. Bahçeli DEM Parti'nin Meclis'ten çıkarılmasını savunurken AYM üyelerine kara cübbeliler dedi.

Siyaset 26 Aralık 2023
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

MHP lideri Devlet Bahçeli partisinin Meclis’teki grup toplantısında ateş püskürdü. Şu anki ortamı ‘kurşun gibi ağır’ diye niteleyen Bahçeli “Yayı gerilmiş ok gibiyiz, kınından çekilmeyi bekleyen keskin bıçak gibiyiz” dedi. Bahçeli Türkiye’yi yasa boğan 12 şehide dair “İsrail’den ABD’ye, bazı Ortadoğu ülkelerinden Avrupa ülkelerine kadar müştereken kurulan saldırı ve suikast düzeneğinin harekete geçirilmesinin kahredici sonucudur. Mülevves niyet ve hedeflerin farkındayız” diye konuştu.

Bahçeli dört isteğini sıraladı

Meclis’te PKK lehine gözetleme kulesi işlevi gören partiler var diyen Bahçeli bunu rezalet olarak tanımladı. İlk önerisinin 57 DEM Parti milletvekilinin maaşının kesilip bu paranın terörle mücadeleye ve şehit ailelerine aktarılması olduğunu söyleyen Bahçeli “İkinci önerim teröre yardım ve yataklık yapan, somut delillerle suçu sabit görülen sözde milletvekillerinin görüşülmeyi bekleyen dokunulmazlık dosyalarının karara bağlanarak bu haşaratların acilen mahkemeye çıkarılmasıdır” dedi. Bahçeli’nin üçüncü önerisi yeni anayasa ve AYM’nin statüsüyle ilgiliydi. AYM’yi hemen her konuşmasında hedef alan Bahçeli üye yapısının ve yargılama usullerinin yeniden düzenlenmesi ya da AYM’nin kapatılması gerektiğini tekrarladı. Bahçeli’nin son önerisi kürsü dokunulmazlığıyla ilgiliydi, Bahçeli bu sınırların baştan çizilmesi gerektiğini söyledi.

AYM Başkanı Zühtü Arslan’a ve üyelerine şehitler üzerinden yüklenen Bahçeli onların hislerini merak ettiğini söyledi. AYM üyelerinin vicdanının nasır tuttuğunu savunan Bahçeli “Anayasa Mahkemesi’nin önünde görüşülmeyi bekleyen 129 bin 140 bireysel başvuru dosyası varken, bazılarına yıllardır sıra gelmemişken, mahkûm Can Atalay dosyasını acilen inceleyip hak ihlali kararı verilmesinin izahını kara cübbeli işbirlikçiler nasıl yapacaktır? Aynı özen, aynı hassasiyet, aynı dikkat neden ve niçin HDP’nin ve devamı partilerin kapatılma davasının ikmalinde gösterilmemektedir? Bu anormal çelişkiyi, adeta çuvala sığmayan bu mızrağı nasıl yorumlayalım? Neye yoralım?” dedi. AYM Can Atalay hakkında iki kez hak ihlali kararı vermiş ve Yargıtay da AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Ayrıntılı haberimize buradan ulaşabilirsiniz.

AYM’ye DEM Parti üzerinden yüklendi

AYM Başkanı Arslan’a ‘Bay Zühtü’ diye hitap eden Bahçeli “Senin kumandan, senin ipin kimin elindedir? Hakkımızı savunmazsak şerefimizden mahrum olacağımızı size hiç kimse öğretmedi mi?” dedi ve Irak’ın kuzeyinde şehit olan askerleri hatırlattı. Bahçeli AYM üyelerini ‘göreve’ davet etti. DEM Parti’nin hukuken defni yapılmadan Türkiye’ye huzur gelmeyeceğini söyleyen Bahçeli sözlerini şöyle sürdürdü:

“DEM’in soysuz bir eşbaşkanı demiş ki ‘Kürt sorunu ve Öcalan’a yönelik tecrit devam ettikçe Tekirdağlı da, Trabzonlu da huzur bulamayacak.’ DEM’in onursuz ve şerefsiz bir milletvekili de onurlu çözümü bebek katiliyle diyaloğun başlatılması ve tecridin kaldırılması olarak açıklamış. Bize göre çözüm bellidir ve bilinmektedir. O da terörü ve teröristleri topluca imha etmek, bölücü destekçilerinin acımasızca kökünü kazımaktır. Adalet bu sayede yerini bulacaktır. HDP’nin devamı, PKK’nın gece görüş dürbünü olan DEM’in TBMM’de daha fazla yer alması toplumsal ve siyasi tansiyonu kontrol edilemez aşamalara taşıyabilecektir. Ne sahada, ne ovada, ne şehirde, ne belediyede, ne dağda, ne mağarada, ne de Türkiye Büyük Millet Meclis’inde terörist görmeye dayanma gücümüz artık kalmamıştır.”

TBMM’deki dört siyasi partinin hazırlanan ortak metne imza attığını ama CHP ile DEM Parti’nin buna imza atmadığını söyleyen Bahçeli “Sormak lazımdır ki CHP, bu metnin neresini beğenmedi? Niçin telaşa kapıldı, DEM’in siyasi kolonu olmayı nasıl hazmetti?” diye sordu. CHP lideri Özgür Özel’i zıvanadan çıktığını ileri süren Bahçeli CHP yönetiminin de Türkiye Cumhuriyeti’nin karşısına geçtiğini savundu. Bahçeli “Terörist Demirtaş’ı selamlayıp bölücülerin elini eteğini öpen bu gafilin sonunda kafese alınıp bölücülük narkozuyla uyuşturulduğu ortadadır. Gemlenmiş ve DEM’lenmiş CHP yönetimi yüz karasına, utanç kaynağına dönüşmüştür” dedi.

CHP’nin de DEM Parti kadar milli güvenlik sorunu olduğunu söyleyen Bahçeli Özel’in memleketi Manisa’da şehit cenazesine katıldığı sırada bir gruptan tepki görmesini de gündeme getirdi. Özel Manisa’da şehit Enis Budak’ın cenazesine katıldığında bir grup ‘Özgür dışarı’ sloganı atmıştı. Ayrıntılı haberimize buradan ulaşabilirsiniz.

Bahçeli burada yaşananları anımsatıp “Memleketi Manisa’da protesto edilen bu şahıs aklını başına almazsa sokakta bile yürümeyecektir” dedi.

Teğmen kavgasında Özel’e tepki

Harp okulundan yeni mezun olmuş ve Tuzla’da sınıf okulunda son eğitimlerini yapan teğmenler arasında bir süredir devam ettiği duyulan gerilim 10 Kasım’da kavgaya dönüşmüştü. Törende tüm teğmenlere göğüslerine takması için Atatürk fotoğrafı verilmiş, ama bazı teğmenler bunu takmamıştı. 10Haber’in ulaştığı bilgiye göre yakasına Atatürk fotoğrafı takmayan teğmenlere tepki gösteren teğmenler bu grubu geçen yıl Kara Harp Okulu’nda görevli komutanlara bildirmişti. Teğmen grubunun cemaat yapılanması içinde olduğunu, 15 Temmuz FETÖ’cü darbe girişiminin ardından Harbiye’de böyle bir yapılanmaya izin verilmemesi gerektiğini söylemişlerdi. Kara Harp Okulu’nda şikayet edilen teğmenlerle ilgili bir işlem yapılmamıştı. Kavgaya karışan teğmenlerin hepsi açığa alındı. Haberimizin ayrıntılarına buradan ulaşabilirsiniz.

Bu konuya dair de konuşan Bahçeli yine Özel’i eleştirdi ve “Tuzla Piyade Okulu’nda 10 Kasım günü yakasına Atatürk fotoğrafı takmayan şahısla ilgili gereği yapılmış, gösterilen tepkiler bizim nezdimizde haklı bulunmuştur. Milli Savunma Bakanımız konunun takip edildiğini ve gereğinin yapılacağını açıklamıştır. Terör örgütüne gıkını çıkarmayan Özgür Özel’in asker düşmanlığı, düşmanlara askerlik özentisinden başka şey değildir. Üç kuruşluk aklıyla beş kuruşluk konuşmalar yapan Özel’in gittiği yol yol değildir, siyaseti siyaset değildir, CHP’yi hızara verdiği açıktır, yediği herzelerin boğazına duracağı günler ise çok yakındır” dedi.

Yerel seçimlerdeki tavrını açıkladı

Bahçeli 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlere dair partisinin yol haritasını da açıkladı. AK Parti ile 30 büyükşehir ve 29 ilde işbirliği yapacaklarını, 22 ilde de kendi adaylarıyla seçime gireceklerini duyurdu.

A'dan Z'ye teğmenler kavgası: 10 Kasım'dan bugüne neler yaşandı?A’dan Z’ye teğmenler kavgası: 10 Kasım’dan bugüne neler yaşandı?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.