Akşener, Nebati için ‘Kayıp Balık Nemo’ dedi, Bakan Nebati kızdı: Anaokulu seviyesinde teşbihler…

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’ye ilişkin "Bir Nebati Bakan vardı ne oldu ona? Ekonomi perişan, esnaf kan ağlıyorken, kayıp bakan Nemo'nun nerede?" diye sordu. Nureddin Nebati, “Gece-gündüz sahada mücadele etmeye devam ediyoruz" şeklinde yanıt verdi.

Siyaset 30 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati’yi çizgi film karakteri ‘Kayıp Balık Nemo’ya benzetti. Bakan Nebati ise Akşener’in bu benzetmesini beğenmedi, ‘Anaokulu seviyesinde teşbihler yapıyor’ dedi.

 

Partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulunan İYİ Parti lideri Meral Akşener, bir süredir kamuoyunda görünmeyen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’ye ilişkin “Bir Nebati Bakan vardı ne oldu ona? O ışıltılı gözleri gören var mı? Ekonomi perişan, esnaf kan ağlıyorken, kayıp bakan Nemo’nun nerede olduğunu bilen var mı?” diye konuştu.

İYİ Parti lideri Meral Akşener, bakanların milletvekili adayı olmasıyla ilgili, “Seçim sürecinde devletin kaynaklarını diledikleri gibi kullanıp sonra da buna demokrasi mi diyecekler. Hayır; böyle bir ilkesizliği, böyle bir ciddiyetsizliği kabul etmiyoruz. Madem tüm kabine üyeleri ani bir aydınlanmayla vekil adayı olmaya karar verdiler; o zaman istifa etsinler öyle aday olsunlar” dedi.

Akşener, ekonominin kötüye gittiğini, milletin insafsızca kutuplaştığını ve vicdansızca fakirleştirildiğini belirterek, “Devletimizin ise şuursuzca güçsüzleştirildiği ucube bir dönemden geçiyoruz. Ve aslında Türk milleti olarak, ciddiyetsiz ve liyakatsiz bir zihniyetin devri iktidarında, çok büyük bir sınav veriyoruz. Bu sınavın içinde; her gün saçma sapan hamasi açıklamalarla yıpratılan sinirlerimiz var, her gün akıl dışı karar ve uygulamalarla söndürülen umutlarımız var” diye konuştu.

Reuters’a konuşan CHP’li yetkili: Ekonominin başına Ali Babacan gelecek

‘Kritik bir seçim var’

Ardından 14 Mayıs’taki seçimleri hatırlatan Akşener, “Türk siyasetinde daha önce eşi benzeri görülmemiş bu ucube döneme son vermek için milletçe yapacağımız kritik bir seçim var. Ülkemizin ve milletimizin mutlu geleceği için vereceğimiz çok önemli bir karar var. Cumhuriyetimizin ve demokrasimizin koşulsuz teminatı için atmamız gereken hayati bir adım var. Tam 1,5 ay sonra milletçe tarihi bir karar vereceğiz. Bu kararla beraber ya millet iradesini yeniden hakim kılacağız ya da sarayın büyüyen gölgesinde kaybolacağız. Ya 85 milyon için zenginlik ve refahı seçeceğiz ya da yandaşların, rant düzenine yol vereceğiz. Hiç şüphem yok; 45 gün sonra milletimiz en doğru kararı verecek. Her tarihi dönemeçte olduğu gibi o büyük ferasetini yine cümle aleme gösterecek” diye konuştu.

İYİ Parti’den Kılıçdaroğlu’nun adaylığı için grup kararı: Ama bir fire var

‘Hatay’ı, Maraş’ı ayağa kaldıracağız’

Millet İttifakı’nı oluşturan diğer partilerle kapsamlı bir deprem raporu hazırladıklarını söylelen Akşener, “15 Mayıs sabahı ilk işimiz bu eylem planı ve raporlarda yer alan somut adımları hayata geçirmek olacak. Hiç şüpheniz olmasın ki; Hatay’ı da, Kahramanmaraş’ı da, Adıyaman’ı da, Malatya’yı da ayağa kaldıracağız. Nurdağı’nı da, Hassa’yı da, Kırıkhan’ı da yeniden kuracağız. Üstelik öyle sahte temel atma törenleriyle değil. Hastanesiyle, insani sanayi bölgeleriyle, okullarıyla, turizm merkezleriyle, parklarıyla, spor alanlarıyla, bu şehirlerimizi Türkiye’nin yeni cazibe merkezleri haline getireceğiz” dedi.

İyi Parti’de kafası karışıklar var

Nebati’den Akşener’ye yanıt

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in kendisiyle ilgili açıklamalarına sosyal medya hesabı üzerinden cevap verdi.

Bakan Nebati Akşener’in şahsını hedef alarak bazı ithamlarda bulunduğunu belirterek şunları belirtti:

“Peşinen söyleyeyim, asıl sorun anaokulu seviyesindeki teşbihinizle ifade ettiğiniz gibi “Nemo” olmakta değil. Asıl sorun, gerçekleri sürekli çarpıtarak bir çıkar elde etme arayışında olmanızdır. Anlaşılan, siz hırslarınız uğrunda, her yol mübah anlayışıyla ilerlerken, partinizde yaşanan kopuş ve istifaların çıkardığı gürültüyü bastırabilmek için ucuz benzetmeler, çarpıtma ve iftiralardan medet uman bir konumdasınız.

Ülkemizde deprem afetlerinin, sel afetlerinin yaşandığı bir süreçte, sizler masaların etrafında ikbal pazarlıkları yapıp, tiyatro sahnelerini aratmayacak oyunlarla masadan güya kalktığınızda, kulağınızdan tutup o masaya sizi tekrar kimler oturttuysa onlara söyleyin, bizler, ilk günden bu yana milletimizle yan yana, tek yürek halinde gece-gündüz sahada mücadele etmeye devam ediyoruz.

Bizler, EYT’li vatandaşlarımıza verdiğimiz sözü tutmak için çalışıyoruz. 3600 Ek Gösterge için çalışıyoruz. Emeklilerimizi bir nebze rahatlatabilmek için çalışıyoruz. Depremzede ve selzede vatandaşlarımızın yaralarını her bakımdan en iyi şekilde sarmak için çalışıyoruz. Öyle sizler gibi afet bölgesine gidip steril ve göstermelik fotoğraflar çektirdikten sonra hemen konforlu genel merkezlerimize kaçarak koltuk kapmaca oynamıyoruz.”

*Nemo, Latince’de “Hiçkimse” anlamına gelmektedir.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.