Yüzde 4’lik ihracat artışını öven Nebati, rekor dış ticaret açığını unuttu

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, Türkiye Ekonomi Modeli ile rekorlar kırmaya devam ettiklerini belirterek en zorlu koşullarda bile ekonomiyi büyütmeye ve güçlendirmeye devam ettiklerini söyledi. İhracat martta 34.9 milyar dolarla tüm zamanların en yüksek aylık ihracatı oldu.

Ekonomi 5 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati mart ayı dış ticaret ve otomotiv satış verilerine ilişkin yaptığı açıklamada ihracattaki yüzde 4.4’lük artışı överken, yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 31 artışla 34,9 milyar dolara ulaşan rekor dış ticaret açığından bahsetmeyi unuttu.

Nebati 'kayıp balık' olmayı benimsedi: Nemo gibi köpekbalıklarıyla uğraşıyoruzNebati ‘kayıp balık’ olmayı benimsedi: Nemo gibi köpekbalıklarıyla uğraşıyoruz

Nebati sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı değerlendirmede Türkiye Ekonomi Modeli ile ihracat rekorları kırmaya devam ettiklerini belirterek şunları söyledi:

“Yaşanan deprem felaketinin etkisiyle şubatta daralan ihracat, mart ayında yıllık yüzde 4,4 artış kaydederek tüm zamanların en yüksek aylık ihracatını yakaladı. Böylece yıllıklandırılmış ihracat 255,7 milyar dolarla yeni bir rekora imza attı. Yine mart ayında otomobil satışları yıllık yüzde 57,9 ve hafif ticari araç satışları yıllık yüzde 75,3 artış kaydederken, satın alma yöneticileri endeksi (PMI) bir önceki aya göre 0,8 puan artışla eşik değerinin üzerinde, 50,9 seviyesinde seyretti. En zorlu koşullarda dahi yatırım, istihdam, üretim ve ihracat odaklı yaklaşımımızla ekonomimizi büyütmeye ve güçlendirmeye devam ediyoruz.”

Dış ticaret açığında tehlikeli yükseliş: İki ayda 26 milyar dolar dış açık verdikDış ticaret açığında tehlikeli yükseliş: İki ayda 26 milyar dolar dış açık verdik

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.