Bakırhan: Kimsenin ilk yardım çantası değiliz

DEM Parti, MYK'sından çıkan 'her ilde aday' eğilimini Parti Meclisi'ne taşıdı. Toplantı öncesi konuşan Bakırhan, "Kimsenin ilk yardım çantası değiliz" dedi.

Siyaset 17 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Yerel seçimler yaklaşırken tüm partiler yol haritasını netleştirdi. DEM Parti de önceki seçimlerden farklı olarak bu defa şeffaf görüşmelere açık olmakla birlikte ülkenin her yerinde kendi adaylarıyla seçime girme eğiliminde. MYK’daki bu eğilimin Parti Meclisi’nde değerlendirileceği bildirilirken dün o toplantı gerçekleşti.

Dün parti genel merkezinde; Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan başkanlığında toplanan Parti Meclisi’nin açılışında konuşan Eş Başkan Bakırhan, “Ülkenin batısında da uzun zamandan bu yana söylediğimiz gibi halklarımızın kazanacağı, emekçilerin kazanacağı ve yerel yönetimlerde bulundukları her yerde temsil edilecekleri bir modeli esas alacağız. Bizim dahil olmadığımız birçok tartışmada partimiz adına birçok yorum yapılıyor, tartışma yapılıyor. Partimizin nasıl bir politik tutum takınacağı tartışılıyor, yazılıyor, çiziliyor. Şunu belirtmek istiyoruz: Biz kimsenin ilk yardım çantası değiliz. Sandıkta başı gözü yarılana, her daim pansuman için yetişecek yedek güç olmadığımızı belirtmek istiyoruz” dedi.

Sermayeyle beraber olanlar ve toplumu yok sayanların kendileri için meşru olmadığını ifade eden Bakırhan, yolsuzluk yapanın hırsız olduğunu söyledi ve bunun da partisinin önemi olmadığını belirtti. “İster ampul ister ok olsun; her kim ki demokrasiden ve Kürt sorununun demokratik çözümünden kaçıyorsa, en temel belediyecilik hizmetlerini bile yapamıyorsa biz karşısındayız” diyen Bakırhan, yerellerde var güçleriyle çalışacaklarını, bu kentleri yönetmeye de talip olduklarının altını çizdi.

“Biz bu ülkede hem oyun kurarız hem de yeri geldiği zaman bize karşı olan güçlerin oyunlarını da bozarız. Bunu tarihteki deneyimlerden de takip edebilirsiniz, defalarca yaptık. Kent uzlaşısı stratejimiz kapsamında o kentte bulunan toplumsal kesimler, siyasi yapılar ve kentin dinamikleriyle güç birliği kuracağımızı belirtmiştik” diyen Bakırhan, başta Aleviler, Ermeniler, Süryaniler Asuriler, Ezidiler ile yer bulamayan engelliler, gençler ve kadınların yerel yönetimlerde temsil edilmesinin boyunlarının borcu olduğunu söyledi.

Yerel seçimler için aldıkları kararın, halk kimi istiyorsa adaylarının da o olacağı şeklinde olduğunu belirten Bakırhan, ön seçimlerin bu nedenle büyük bir demokrasi şöleni şeklinde yapılacağını söyledi. Bakırhan, “Bu çerçevede siz değerli PM üyesi arkadaşlarımızdan da il ve ilçe örgütlerimiz ve milletvekillerimizden de bir talebimiz var. Bu ön seçimlerde biz taraf olmayacağız. Aday adayı olan bütün arkadaşlarımız bizim yoldaşlarımızdır. Birinin diğerinden farkı yoktur. O sandık sonuçlarından çıkan ve seçilen arkadaşlarımız bizim adaylarımız olacaktır. Bu konuda PM olarak daha duyarlı ve titiz davranacağınıza inanıyorum. Parti Meclisimiz, Genel Merkez yöneticilerimiz, il ve ilçe örgütlerimiz ön seçimlerin bir tarafı değil sadece bu seçimleri koordine eden, sonuçların demokratik ve doğru bir şekilde yansımasını sağlayan bir konumda olacak. Seçim halkımızın işidir, kimi seveceklerine onlar karar verecek” dedi.

Bakırhan, büyükşehirlerdeki stratejiye dair bir detay vermedi.

HEDEP'in seçimdeki tavrı Parti Meclisi'ne kaldıHEDEP’in seçimdeki tavrı Parti Meclisi’ne kaldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.