Başak Demirtaş’tan sürpriz İstanbul çıkışı

Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ın İBB için aday olabileceği belirtildi. Demirtaş “Birilerine kazandırmak veya kaybettirmek için değil, İstanbul'da kazanmak için yarışa gireriz ve iddialı oluruz” dedi.

Siyaset 22 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Başak Demirtaş, İstanbul iddialarıyla ilgili ilk kez konuştu.

31 Mart 2024 Yerel Seçimleri için sayaç hızla ilerlıyor, DEM Parti‘nin İstanbul’da aday çıkartıp çıkartmayacağı merak ediliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanlığına olası aday olarak ismi geçenlerden biri de Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demitaş‘ın eşi Başak Demirtaş.

Başak Demirtaş Artı Gerçek’ten İrfan Aktan’a konuştu, adaylık iddialarını ilk kez değerlendirdi.

DEM'den yerel seçim mesajı: Başka partilerle de temas halindeyizDEM’den yerel seçim mesajı: Başka partilerle de temas halindeyiz

Aktan, Başak Demirtaş’ın “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için henüz partimiz DEM Parti’den bize bir öneri gelmedi, ama halk ister, partimiz de uygun görürse, demokrasi ve toplumsal barışın önünü açacağına inanırsak düşünebiliriz” dediğini aktardı.

Başak Demirtaş “Bu durumda birilerine kazandırmak veya kaybettirmek için değil, İstanbul’da kazanmak için yarışa gireriz ve iddialı oluruz” diye konuştu.

CHP ile DEM Parti arasında yerel seçim görüşmeleri

DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’i 11 Ocak’ta ziyaret etti. Görüşmede iki partinin 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde bazı kentlerde “seçim iş birliği” yapmasına dönük ortak çalışma yürütme kararı alındı. CHP ve DEM Parti hangi kentlerde iş birliği yapılacağı konusunda ortak çalışma yürütmek üzere heyetler oluşturacak.

Kulislerde İstanbul, Adana, Hatay ve Mersin iş birliği yapılabilecek iller arasında gösteriliyor.

HDP’de ‘fenomenlik’ tartışması sürüyor: Başak Demirtaş tekrar eleştirdi, Temelli ‘Selahattin’i kast etmedim’ dediHDP’de ‘fenomenlik’ tartışması sürüyor: Başak Demirtaş tekrar eleştirdi, Temelli ‘Selahattin’i kast etmedim’ dedi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.