Gökhan Günaydın toplantı videosunun nasıl sızdığını 10Haber’e anlattı

CHP’deki değişim tartışması yayınlanan toplantı videosu ile yeni bir boyut kazandı. 10Haber’e konuşan Gökhan Günaydın, toplantı linkinin milletvekili danışmalarına gönderildiğini ve bu yolla sızdığını söyledi. İstifasının istendiği iddiasına ise “Güven oyunu kimin alacağına hep beraber bakarız” dedi

Siyaset 19 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

CHP’deki “değişim” tartışmalarının öncülerinden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP’li üst düzey isimlerin düzenlediği çevrimiçi toplantının bir kısmının kaydı Youtube’a sızdırıldı. Videoyla ilgili detaylı haberi buradan okuyabilirsiniz.

Toplantıda İmamoğlu, Engin Altay, Onursal Adıgüzel, Bülent Tezcan, Tekin Bingöl, Muharrem Erkek, Gökhan Günaydın, Özgür Özel, Selin Sayek Böke yer alıyor.

Toplantıda görevden alınan il ve ilçe başkanlarının itiraz merci olan Parti Meclisi’nin olağanüstü toplanması için bir metin hazırlığı konuşuluyor. İmamoğlu, olağanüstü kurultay tartışmasının da gündemde olduğunu söylüyor.

Video dün gece saat 01.30 sıralarında YouTube’a “Değişim Gerçeği” isimli bir hesap üzerinden “İŞTE YÜZYILIN İHANETİ! KILIÇDAROĞLU’NA TARİHİ İHANET!” başlığıyla yüklendi.

Toplantıyı kimin, nasıl sızdırdığı ise bilinmiyor. Toplantıda “katılımcı” olarak görünen ve kim olduğu bilinmeyen biri İmamoğlu’nun dikkatini çekiyor ve bir kaç kez, “katılımcı”nın kim olduğunu soruyor. İmamoğlu o sırada meşgul olan Selin Sayek Böke’nin isimsiz şekilde toplantıya girdiğini tahmin ediyor. Sonrasında “katılımcı”nın Böke olmadığı anlaşılıyor.

İmamoğlu'nun CHP'lilerle toplantısı internete sızdıİmamoğlu’nun CHP’lilerle toplantısı internete sızdı

Danışmanlar sızdırmış

10Haber’e konuşan CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, toplantının nasıl sızdığına ilişkin soruya “Bizimkiler bir hata yapmışlar, milletvekillerinin danışmanlarına link göndermişler. Danışmanlar bizden daha siyasi adamlar. Bunu yapmamaları lazımdı. Ama şunu söyleyeyim; sızan ne yani? Örgütler görevden alınmış kongre sürecine giderken. Örgütlerin itiraz yolu Parti Meclisi ama PM toplanmıyor. Biz olağanüstü toplantıya çağırıyoruz, metin yazıp insanlara imzalatıyoruz” dedi.

Her zaman 6 saat süren toplantı, bu sefer 1 saat 15 dakika sürüyor

Günaydın, bugün yapılan MYK toplantısıyla ilgili ise “Ben ‘MYK toplantısını 14.00’a erteleyin, geliyorum’ diye haber gönderdim. Gruba yazdım, Genel Başkana da söyledim. 11.45’te MYK olmaz. Ben 07.45’te Silivri’de çiftçilerle toplantı yapıyordum. Saat 14.20’de Genel Merkez’deyim ben. Her zaman 6 saat olan MYK toplantısı bu sefer 1 saat 15 dakika sürüyor. Sebebi ne?” diye konuştu.

‘İstifası istendi’ iddiasına güven oyu yanıtı

MYK’da istifasının istenmesiyle ilgili talep olduğu iddiasına ise “Benim istifamı da istesinler, bir şey demiyorum.  Bu bir atama olmadığı için Meclis Grubu’ndan güven oyu isterler. Güven oyunu da kimin alacağına hep beraber bakarız” dedi.

Tanju Özcan, Kılıçdaroğlu'nun ses kaydını yayınladı: Arkasında kimlerin olduğunu gayet iyi biliyorumTanju Özcan, Kılıçdaroğlu’nun ses kaydını yayınladı: Arkasında kimlerin olduğunu gayet iyi biliyorum

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.