Başdanışman atanan Engin Özkoç ilk kez konuştu: ‘Değişim’ isteyenler arayıp tebrik ediyorlar

CHP lideri Kılıçdaroğlu tarafından parti örgütü ve örgütlenmeden sorumlu başdanışman olarak atanan Engin Özkoç, görevlendirmenin ardından 10Haber'e konuştu. CHP'de değişim isteyenlerin atamaya tepki gösterdiğini hatırlattığımız Özkoç, “Değişim talebinde bulunanlar arayıp tebrik ediyorlar” dedi.

Siyaset 4 Temmuz 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Eski CHP Grup Başkanvekili ve eski Sakarya Milletvekili Engin Özkoç’un CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından “parti örgütü ve örgütlenmeden sorumlu başdanışman” olarak atanmasının yankıları sürüyor.

Bir yanda CHP genel merkez yöneticileri Engin Özkoç’u yeni görevinden dolayı kutlarken bir yandan da parti yönetiminde ‘değişim’ isteyenler bu görevlendirmeye sosyal medya üzerinden tepki gösteriyor.

Yeni görevlendirmenin ardından CHP’li Özkoç, suskunluğunu 10Haber’e bozdu.

Görevlendirmenin nasıl gerçekleştiğini sorduğumuz Özkoç, “Genel Başkan örgütleri kendi uhtesinde tutuyor. Ben de bu süreçte kendisine yardımcı olmak için danışman olarak görevlendirildim. Bu görevi layıkıyla yapabilmek için elimden gelen gayreti göstereceğim” diye yanıt verdi.

‘Faik Öztrak bizim parti büyüğümüz’

Faik Öztrak’ın bu görevlendirmeye karşı çıktığı yönünde kulis haberleri çıktığını ve aralarında bir sorun olup olmadığını sorduğumuz Özkoç, Öztrak’ın parti büyükleri olduğunu belirterek, “Öyle şey olur mu, Faik Öztrak, genel başkan yardımcımız. Birlikte MYK’da da görev yaptığımız biri. Faik Öztrak neden böyle bir şey söylesin. Öztrak’ın ağzından böyle bir şey duyan var mı. Bunlar, uydurulan şeyler. Bizim açımızdan böyle bir sıkıntı hiçbir zaman olmadı. Bundan sonra da olmaz” dedi.

‘Arayıp tebrik ve teşekkür ediyorlar’

CHP’de ‘değişim’ talebinde bulunanların bu göreve atanmasına tepki gösterdiğini ve sosyal medya üzerinden bir tepki oluştuğunu hatırlattığımız Özkoç, “Değişim talebinde bulunan arkadaşlar bu göreve atandığım için tebrik ediyorlar. Yeni görevimde başarılar diliyorlar. Hepsi partimizin değerli insanları. Şu ana kadar her kesimden arkadaşlar arıyor ve teşekkür ediyorlar. Sosyal medyada yazılanları bizim muhatap olarak kabul etmememiz gerek. Arkadaşlarımızla birlikte bu süreci yöneteceğiz” şeklinde konuştu.

CHP’de ‘değişmeme’ halleri: Eski grup başkanvekili en önemli başdanışman olduCHP’de ‘değişmeme’ halleri: Eski grup başkanvekili en önemli başdanışman oldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.