Belediyeler Birliği Başkanı adayı İmamoğlu olacak

CHP lideri Özel, Gezi tutuklusu Tayfun Kahraman'ın kızı Vera'nın kreşteki mezuniyet törenine katıldı ve ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Özel bir soru üzerine Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı adayının İmamoğlu olacağını duyurdu.

Siyaset 1 Haziran 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
CHP lideri Özgür Özel (solda), İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu (sağda).

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara’da Atatürkçü Düşünce Derneği 17’nci Olağan Genel Kurulu’na katıldı. Programda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da yer aldı. Buradaki programdan sonra Gezi Parkı davasında tutuklanan Tayfun Kahraman’ın kızı Vera’nın kreşteki mezuniyetine katılacağını söyleyen Özel “O çocuğun babası o çocuğu o kreşe hiç bırakamadı, hiç alamadı. O çocuğun babası benim yerime bir şey yapıyor, ben de onun yerine kızının mezuniyetini izlemeye gidiyorum. O çocuğun babası Tayfun Kahraman. Hepimizin yerine yatıyor” dedi.

Gezi Parkı eylemleriyle ilgili de konuşan Özgür Özel, eylemcilerin dozerler parka geldiğinde önüne geçtiklerini ve çadır kurduklarını hatırlattı. Gezi Parkı eylemcilerinin çadırlarını FETÖ’cülerin yaktığını söyleyen Özel “Direndiler, çoğaldılar, 100 oldular, bin oldular, 10 bin oldular, 81 ilde 85 milyon oldular. Tayfun Kahraman, ‘Başbakan Türkiye’ye gelmesin, yönetimi bize devredin’ demedi. Deseydi darbeci olurdu. Ağaçları kesmeyin, Topçu Kışlası yapmayın, AVM yapmayın, silah atar gibi gaz bombası atmayın, bu talimatları veren İstanbul, Ankara, Hatay emniyet müdürlerini görevden alın, gözaltına alınanları serbest bırakın dedi. Üç emniyet müdürü de 15 Temmuz’da darbeye kalkıştı” diye konuştu.

Daha sonra Özel, Vera’nın kreş mezuniyetine katıldı. Mezuniyet töreninin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özel, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığı seçimleri için adaylarının kim olacağı konusundaki soruya da cevap verdi. Özel “Ekrem İmamoğlu’na teklif ettik. Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu arasında çekişme falan yok. Türkiye Belediyeler Birliği Başkan adayımız Ekrem İmamoğlu’dur” dedi.

Özgür Özel: Cumhurbaşkanı adayı olmak gibi bir hedefim yokÖzgür Özel: Cumhurbaşkanı adayı olmak gibi bir hedefim yok

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.