Belediyeyi AK Parti’den alan CHP’li başkan: Kasada para yoktu, maaşlar için 9 milyon TL verdim

Kahramankazan'da 35 yıl sonra CHP'li başkan yönetime geldi. Ancak belediye kasasında para olmadığı için iddiaya göre maaşlar ödenemiyordu. Yeni başkan Çırpanoğlu da belediyeye bu yüzden 9 milyon TL verdi.

Siyaset 14 Nisan 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Kahramankazan Belediye Başkanı Selim Çırpanoğlu.

Ankara Kahramankazan Belediyesi’nin başkanı 31 Mart seçimleriyle birlikte CHP’li Selim Çırpanoğlu oldu. Çırpanoğlu yönetimi aldığı yüzde 49.55 oranındaki oyla AK Parti’li Serhat Oğuz’dan devraldı. Ancak Çırpanoğlu’nun anlatımına göre belediyede bir sorun vardı. Kasa boştu ve işçilerin maaşları yatırılamıyordu. Hem de Ramazan Bayramı tatili yaklaşmıştı ve çalışanlar bayrama cepleri boş girecekti. Çırpanoğlu da belediyeye 9 milyon TL verdi.

“Belediyemizde maaşlar ayın 1 ila 5’i arasında ödenir. Ben mazbatayı aldıktan sonraki gün maaş ödemesinin son günüydü ve personel kaygı içerisindeydi. Maaşlar yatırılmadığı takdirde bayramda personelimiz ve ailesi mağdur olacaktı. Kahramankazan da ekonomik olarak zarar görecekti. Bir belediye başkanı bu duruma kayıtsız kalamazdı. Çünkü bizler personelin ailesi olduğumuzu düşünüyoruz. Bu noktada kendi imkanlarım dahilinde belediyemize 9 milyon vermek suretiyle personel maaşlarının ödenmesine katkıda bulundum. Bayram olmamış olsaydı belki bir hafta öteleme durumumuz olurdu ama bayrama personelimin boynu bükük girmesine gönlüm elvermezdi” diyen Çırpanoğlu, Kahramankazan’ın 35 yıl sonra CHP’ye ‘teveccüh gösterdiğini’ de sözlerine ekledi.

Kendisinin son beş yıldır Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi olduğunu anımsatan Çırpanoğlu “Geçtiğimiz dönem, beş yıl boyunca etkili ve verimli bir şekilde belediyecilik yapılmamış ama kimse kaygılanmasın Kahramankazan’ımızın bütçesi düzelir. 4-5 ay içerisinde ben Kahramankazan’ın bütçesini düzeltirim çünkü Kahramankazan’ın sanayi, tarım noktasında verimliliği bulunmaktadır. Bunlar da bizlere geri dönecektir” diye konuştu.

Ankara'da ikinci Mansur Yavaş dönemi başladı; ilk icraatı kadınlara ücretsiz pedAnkara’da ikinci Mansur Yavaş dönemi başladı; ilk icraatı kadınlara ücretsiz ped

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.