CHP lideri Özel ile Yılmaz Özdil’in ‘Bidon kafa’ kavgasında yüksek gerilim

CHP lideri Özgür Özel erken seçim çağrısı yapmaması nedeniyle kendisini eleştiren Özdil'e 17 yıl önceki 'Bidon Kafa' yazısına atıf yaparak cevap verdi. Özdil'in buna cevabı çok sert oldu: 'Buket Aydın'ın lideri sana bu iftiranı yedireceğim.'

Siyaset 20 Haziran 2024
Özgür Özel (solda), Yılmaz Özdil (sağda).

Cumhuriyet Halk Partisi 31 Mart’taki yerel seçimlerden birinci parti olarak çıktı ve şimdi CHP’nin lideri dahil herkes ‘Nasıl oldu da CHP bunu başardı’ sorusuna cevap arıyor.

CHP lideri Özgür Özel Ekol TV’de Armağan Çağlayan’ın “Hepsi Bu Hafta Oldu” adlı programına katıldı, tam da bu konuda gelen bir soru üzerine de, CHP’nin geçmişini eleştirdi. Özel, “Bu ‘hatamız nerede’ demek yerine oy vermeyen seçmene ‘bidon kafa’ diyen zihniyet” diye bir ifade kullandı. Özel CHP’nin 47 yıl sonra ilk kez birinci parti olmasının sebebinin bu olduğunu öne sürdü.

İsim vermese de bu sözler “bidon kafalı” deyiminin isim babası olarak bilinen gazeteci Yılmaz Özdil’e yönelikti. Bu arada gazeteci Yılmaz Özdil de CHP lideri Özgür Özel’i neredeyse seçimden beri, seçimden birinci parti çıkmasına rağmen erken seçim çağrısı yapmadığı için eleştiriyordu.

Özgür Özel isim vermeden, sözleriyle buna da yanıt verdi. Özdil yine de çok sert tepki verdi. Sosyal medya üzerinden “Buket Aydın’ın lideri özgür özel, sana bu iftiranı yedireceğim”  diyen Özdil sonra bir tweet daha attı ve “Erken seçim istemiyor, Akp’nin toparlanmasına fırsat tanıyor, dediğim için bana saldıran özgür özel, sana bu iftiranı yedireceğim” dedi.

Yılmaz Özdil’in Özel’e yönelik paylaşımları.

Özdil bu tweetlerle de yetinmedi ve “Bütün dünyada, birinci parti olmasına rağmen erken seçim istemeyen ilk ve tek genel başkan dediğim için, Akp’nin dört yıl daha iktidarda kalması için özel çaba harcıyor, dediğim için bana saldıran özgür özel, bu iftiranı sana yedireceğim” sözleriyle bir paylaşım daha yaptı.

Peki ‘bidon kafa’ sözleri nereden çıktı? Onu da Halk TV yayınında gazeteci Barış Terkoğlu açıkladı ve Yılmaz Özdil kendi sosyal medya hesabından bunu paylaşıp teşekkür etti.

Terkoğlu “Yılmaz Özdil’e de bir haksızlık yapıldığını düşünüyorum. Seçmene bidon kafalı demiyor” diyerek 2007 yılındaki Özdil’in yazısını okudu. Özdil’in o yazıda elinde bidonla su kuyruğunda bekleyen bir vatandaşa seslendiği söz konusu paragrafı okudu:

“Senin sırtından koltuk sahibi olanlar, borsa vurgunu yapanlar, ihale kapanlar, dolar-faiz volisi vuranlar ise Perrier’le San Pellegrino’yla jakuzide banyo yapıyor, köpük köpük. Reina’da sular kesik mi sanıyorsun, a benim bidon kafalım?”

Özdil’in bu yazısı Hürriyet’te 2007 yılında ‘Bidon kafa’ başlığıyla yayımlanmıştı.

Özgür Özel: Cumhurbaşkanı adayı olmak gibi bir hedefim yokÖzgür Özel: Cumhurbaşkanı adayı olmak gibi bir hedefim yok

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.