Biri Özel ile ilgili dedikodu yazdı, birileri ‘açıklama yapılsın’ bahanesiyle dedikoduyu yaydı, işte açıklama

Şehzadeler Belediye Başkanı Durbay ile CHP lideri Özel arasında ilişki olduğuna dair dedikoduların ardından Durbay açıklama yaptı. Kolon kanseri olduğunu söyleyen belediye başkanı iftira atan herkesi mahkemeye verdiğini söyledi.

Siyaset 4 Ekim 2024
Gülşah Durbay.

İki gündür, normalde kenarda köşede bir haber sitesi olan bir haber sitesinde çıkan bir yazı elden ele dolaşıyor, kendilerine gazeteci diyen kimi isimler bu yazıda dile getirilen ama herhangi bir kaynağı veya teyidi olmayan dedikoduyu, ‘Umarım doğru değildir, Özgür Özel açıklama yapsın’ diyerek yeniden ve yeniden dile getirip yaymaya devam ediyordu.

Dedikodu, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile Manisa’nın Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay arasında bir ilişki olduğuna ilişkindi. Ama dediğimiz gibi yerel bir haber sitesinde geçmişte CHP’den milletvekili aday adayı olmuş bir kadın tarafından yazılanlar, ne bir kaynağa dayanıyordu ne başka bir somut veriye.

Amaç olmayan bir şey üzerinden Özgür Özel’e yalanlama açıklatması yapmak, böylece dedikodunun iyice yaygınlık kazanmasını sağlamaktı. 36 yaşında genç bir kadının özel hayatının altüst edilmesi pahasına yapılan bu siyasi linç girişimi kartopu etkisiyle büyüyordu. Örneğin, dedikoduların kaynağı olan yazıda bu genç kadının Temmuz ayında kürtaj yaptırdığı öne sürülüyor, günlerce görevine gelememesini ‘Bağırsak ameliyatı oldu’ diye kamuya duyurduğu söyleniyor, ‘Oysa ne özel ne resmi hiçbir hastanede ameliyat olduğuna dair bir bulgu yok’ deniyordu. Sanki bu konuda bir araştırma yapılmış gibi.

Dedikoduların daha fazla çirkinleşmesiyle birlikte Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay bir açıklama yaptı. Hakkında bu dedikoduları yazanı ve yayanları mahkemeye verdiğini söyleyen Durbay kolon kanseri olduğunu açıkladı.

36 yaşındaki belediye başkanının anlattıkları belediye başkanı seçilmeden önceki dönemden başlıyordu. Çünkü o yıllarca CHP Gençlik Kolları’nda siyaset yapmış daha sonra seçilmişti. Yani hep CHP’liydi ve bu sırada hastalığıyla da mücadele ediyordu. Bağırsaklarından rahatsızdı. Anlattıklarına göre özetle; başkan seçilmeden önce doktoru iyi olduğunu söylemiş, hastalığı atlattığını belirtmişti. Nitekim sağlıklı şekilde seçim kampanyasını yürütmüş ve başkan seçilmişti. Ancak İzmir 9 Eylül Üniversitesi Hastanesi’nde Doçent Doktor Tayfun Bişgin tarafından yapılan bir bağırsak operasyonunun patoloji sonuçları iyi gelmemiş, kolon kanseri olduğunu öğrenmişti. O sırada iftiralar da başlamıştı.

Durbay’ın kardeşi hamileydi ama düşük riski vardı. Bu nedenle onu korkutmak istemiyor, hastalığını o doğum yapana kadar gizlemek istiyordu. Ancak bu dedikodular ortaya atılınca ailesi mecburen kardeşinin yanına gidip olanları açıklamak zorunda kaldı. Durbay yaşadığı üzüntüyü şöyle anlattı:

“Bana alçakça iftiralar atanlar yüzünden İzmir Medicana Hastanesi’nde ilk kemoterapimi alırken ailem bu haberler nedeniyle apar topar İstanbul’a, kardeşimin yanına gidip durumu açıklamak zorunda kaldı. Kendi hastalığımı karnı burnunda bebek bekleyen kardeşime kendim açıklayamadım. Kendisiyle konuşamadım. Bunun acısını da asla unutmayacağım. Asla affetmeyeceğim. Ameliyat olduğum gündem bu yana organize olmuş, hazımsız bir grup tarafından planlı bir şekilde pek çok iftiraya ve yalana maruz kaldım.”

Durbay 100’den fazla kişi ve kurumu mahkemeye verdiğini, üstelik bunlardan bazılarının da kendisinden özür dilediğini anlattı. Ancak hiçbirini affetmeyeceğini ve hukuk önünde hesaplaşacağını söyleyen Durbay sözlerini şöyle noktaladı:

“En büyük teşekkürüm de, hastalığımı öğrendiği günden itibaren bana en büyük desteği veren, yıllardır beraber yol yürümekten onur ve gurur duyduğum değerli Genel Başkanım Sayın Özgür Özel ve kıymetli eşi Didem Ablama. Desteklerinizi ömrümün sonuna kadar kalbimin üzerinde taşıyacağım. Değerli dostlarım, kıymetli hemşerilerim, sizlerin destekleriyle Manisa tarihinde bir ilki başardık, 36 yaşındayken Manisa’nın ilk kadın belediye başkanı olma gururunu yaşadım. Yine sizlerin destekleriyle bu illeti de atlatacağım. Şuan kendimi çok daha iyi ve güçlü hissediyorum, beyaz kağıda yazılı test sonuçlarının bana hastasın demesini umursamadan, Şehzadeler’e hizmet edecek, destekleriniz ve sevginiz sayesinde bu hastalığı yeneceğim. Birlikte iyileşecek, birlikte güçleneceğiz. Hepinizi çok seviyorum!”

Özel: Önemli hedeflerimiz var, tutması için 10 yıl iktidarda kalmamız lazımÖzel: Önemli hedeflerimiz var, tutması için 10 yıl iktidarda kalmamız lazım

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.