Bozdağ ‘yaşam tarzı siyasetini’ açtı, muhalefet yanıtsız bırakmadı …ve Ayasofya videosu geldi

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın "Ya şampanya patlatıp bunu sabaha kadar kutlayanlar olacak ya da temiz alnını şükür için secdeye koyup Rabb'ine hamdedenler olacak" sözleri tartışma yarattı. Akşamında Ak Parti Ayasofyalı siyasi reklam filmini gösterime soktu.

Siyaset 28 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Seçime iki hafta kala siyasi mücadele ve propaganda da yeni bir aşamaya geçti. İşaret fişeği Şanlıurfa’dan milletvekili adayı olan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’dan geldi.

Bozdağ, Şanlıurfa Esnaf Buluşması’nda “Millet İttifakı’na giden her oy teröre nefes olur, büyük Türkiye’nin yürüyüşüne sekte vurulur” diyerek muhalefeti hedefe koydu. Buraya kadar yeni bir şey yok. Ancak ardından Bozdağ’ın “14 Mayıs’ın akşamı Türkiye’de iki fotoğraftan biriyle karşılaşılır. Ya şampanya patlatıp bunu sabaha kadar kutlayanlar olacak ya da temiz alnını şükür için secdeye koyup Rabb’ine hamdedenler olacak” sözleri ise yeni bir “yaşam tarzı” tartışması başlattı. Bozdağ seçmenleri dindarlar ve dindar olmayanlar diye ikiye ayırıyordu.

Bozdağ’ın sözleri sosyal medyada tepki çekti. “Şampanya” etiketi, Twitter’da Türkiye gündeminde ilk sırada yer aldı. Sanatçılar da sosyal medyada tepki mesajları yayınladı.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a cevap verdi.

Akşener Kayseri’den Erdoğan’a seslendi: Kendine gel, bu nasıl dilAkşener Kayseri’den Erdoğan’a seslendi: Kendine gel, bu nasıl dil

Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından şunları yazdı: “Sevgili gençler, ülke olarak önümüzde bir eşik var ve bu eşiği hep birlikte aşabilmek için sana ihtiyacımız var demiştim. Tek bir oyla bu ülkeyi bu tartışmalardan çekip çıkaracaksın. Ortadoğu bataklığının kodları ile konuşan siyasetçileri emekli edeceksin. Oyunu sakın boşa harcama. Bakalım Ayasofya Camii propagandası ne zaman başlayacak. Bunlar için her şey reklam. Hiçbir kutsalları yok, müşterekler yok, sadece propaganda. Ortak değerlerimizi ne hale getirdiler? Temiz alın çalmayanın, çırpmayanın, harama el sürmeyenin, halkını aç bırakmayanındır. Nokta!”

Kılıçdaroğlu’nun mesajından sonra Ayasofya videosu

Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Adalet Bakanı Bozdağ’a tepki göstererek “Bakalım Ayasofya Camii propagandası ne zaman başlayacak” paylaşımından yaklaşık 1 saat sonra Ak Parti’nin sosyal medya hesaplarından Ayasofya’nın ibadete açılmasını konu eden bir siyasi propaganda reklam filmi yayınlandı. Bu filme de tepki büyük.

Mansur Yavaş’tan FETÖ tepkisi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise Bekir Bozdağ’ın 14 Mayıs akşamını hatırlatarak yaptığı “Ya FETÖ sevinecek ya bu milletin temiz evlatları sevinecek” açıklamasına karşılık verdi.

Mansur Yavaş, Bekir Bozdağ’a “Adalet Bakanı, hele FETÖ’den bahsedince; o Meclis’te yaptığı konuşma hâlâ kulaklarımızda çınlıyor. Ancak gülünür bu sözlere” diye yanıt verdi.

Bakan Bozdağ, 2011 yılında TBMM Genel Kurulu’nda şunları söylemişti:

“Fetullah Gülen, bu ülkenin yetiştirdiği değerli bir kıymettir. Seversiniz, sevmezsiniz ama değerli bir insandır. Bilge bir insandır. Bu ülkenin milli ve manevi değerlerine bağlı nesillerin yetişmesi için hizmetini yapıyor. Her şeyi de açık. Devletin denetimi gözetimi açık. Her şey gözünün önünde olan yapılan hizmetlere baktığınızda. Siz buna hakkında herhangi bir savcının iddiası olmayan birine çete diye hitap ederseniz ona karşı büyük bir haksızlık yaparsınız.”

Bekir Bozdağ boşluğa seslendiBekir Bozdağ boşluğa seslendi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.