Meclis sonrası toplanacaklar: Değişimci vekiller de olacak

CHP'de değişim taraftarı vekiller ile Kılıçdaroğlu'nun arasında esen soğuk rüzgarlar birtakım iddiaları da gündeme savuruyor. Yarın Kılıçdaroğlu'nun Meclis açılışının ardından vekillere yapacağı toplantıya kimlerin katılacağı merak konusuydu, Grup Başkanvekili Günaydın'dan net yanıt geldi.

Siyaset 25 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

CHP’de süren değişim tartışmalarına ilişkin iddialar da ardı ardına geliyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da katıldığı online toplantının internete sızmasının ardından ise bu tartışmalar daha da alevlendi. Öyle ki Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın’ın MYK toplantısına katılmasının CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu tarafından yasaklandığı iddia edilmişti. Gökhan Günaydın da sızdırılan toplantıya katılan vekillerden biriydi.

Söz konusu toplantıya dair konuşan Kılıçdaroğlu ise etik bulmadığını söylemişti.

Bugün gazetecilerin sorularına yanıt veren Günaydın, MYK’ya katılmasının yasaklandığına dair iddianın net bir şekilde yalan olduğunu söyledi. Günaydın, “Yalandır demek içimden gelmiyor. Sabah Sayın Genel Başkanımız ile birlikte bir cenazeye katıldık hepiniz izlemişsinizdir. Arkasından Lozan Anlaşmasıyla ilgili olarak Anıtkabir’i ziyaret ettik. Bugün Anayasa Mahkemesi başvurumuzu buraya getirdik” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın.

Meclis’in açılışının ardından bugün Kılıçdaroğlu’nun vekillerle bir yemek yiyeceği de biliniyordu. Henüz yeri ve saati netleşmeyen bu yemeğe değişim taraftarı vekillerin katılıp katılmayacağı ise MYK’ya girmeleri yasaklandı’ iddialarının ardından iyice merak edilir olmuştu. Günaydın aynı açıklamasının içinde bu soruya da yanıt verdi: “Meclis’in açılışının ardından birlikte olacağız.”

Bu iddiaların sanal bir gündem olduğunu söyleyen Günaydın, “Yani CHP’nin bu sanal gündemlerle meşgul etmeye çalışıldığının farkındayım ama böyle sanal bir gündemimiz yok” dedi.

Sızdırılan videonun ardından Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu ilk kez bir araya geliyorSızdırılan videonun ardından Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu ilk kez bir araya geliyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.