Bu sözler Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı’ndan: Suriyeliler ‘Ben Türklere ev vermem’ demeye başladı

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Reyhanlı ilçesi ile ilgili çarpıcı bir açıklama yaptı. Savaş, Reyhanlı’da Suriyeli emlakçının, bir vatandaşa ‘Ben Türklere ev vermem’ dediğini söyledi.

Siyaset 7 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, geçen yıl yaptığı bir açıklamada kentteki Suriyeli sığınmacılarla ilgili “Sadece Reyhanlı’da en son açıklanan Türk nüfusu 98 bin 500, Suriyeli nüfus ise 131 bin civarında” demişti. Dönemin Hatay Valisi Rahmi doğan ise, Hatay’da toplam 429 bin 121 Suriyeli olduğu belirtmişti. Mülteciler Derneği’nin güncel verilerine göre ise Hatay’da 293 bin 588 Suriyeli yaşıyor. Suriyelilerin özellikle sınır ilçesi olan Reyhanlı’da yoğunlaştığı da biliniyor.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Antakya ilçesine bağlı Büyükdalyan, Paşaköy, Aşağıoba, Ovakent ve Maraşboğazı mahallelerinde düzenlenen halk toplantılarında çiftçiler ve vatandaşlarla buluşarak sorun ve talepleri dinledi.

İstanbul Valiliği'nden başka illerde kayıtlı olan Suriyelilere uyarıİstanbul Valiliği’nden başka illerde kayıtlı olan Suriyelilere uyarı

Suriye’deki belirsizlik ve güvenlik sorunlarının Hatay’ın ticari hayatını olumsuz yönde etkilediğini vurgulayan Savaş, “Suriye’de barışın ve huzurun yeniden tesis edilmesi gerekir. Sığınmacı nüfusunun artması Hatay’ın geleceği ve ülkemizin bütünlüğü açısından tehlike arz ediyor. Sığınmacılar ciddi anlamda gayrimenkul edinmeye başladı. Hatay Reyhanlı’da bir Suriyeli emlakçı, bir vatandaşımıza ‘Ben Türklere ev vermem.’ diyebiliyor. Memleketimizde azınlık duruma düşmemek için sınırlarımıza, Hatay’a ve halkına her koşulda, aç kalsak bile, hep birlikte sahip çıkacağız” diye konuştu.

Amik Ovası’ndaki arazilerin dışarıdan birileri tarafından satın alınmasının araştırılmasını isteyen Savaş, çiftçilerin topraklarını satıp tarımsal üretimi bırakmaması için tohum ve gübre desteğinde bulunduklarını aktardı.

Kılıçdaroğlu'ndan Şanlıurfa'da 'Suriyeliler' açıklaması: İktidar olsaydım hepsini gönderecektimKılıçdaroğlu’ndan Şanlıurfa’da ‘Suriyeliler’ açıklaması: İktidar olsaydım hepsini gönderecektim

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.