Erdoğan’ın tartışılan Hatay sözleri: İmamoğlu’na göre ‘Görevi ihmal itirafı’, Kurum’a göre ‘Uyum ve ahenk’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Hatay konuşmasını İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu "Bile isteye yardım etmediğinin ifadesi” diye yorumlarken Ak Parti'nin İBB adayı Murat Kurum “Yerel yönetimle merkezi idareyle uyumu şehre avantaj sağlar” dedi.

Siyaset 5 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 6 Şubat depremlerinden en fazla etkilenen illerden Hatay’da konuşmuştu. Antakya Spor Salonu’nda düzenlenen AK Parti Hatay İlçe Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı’nda konuşan Erdoğan “Merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse, dayanışma halinde olmazsa o şehre herhangi bir şey gelmez. Hatay’a geldi mi? Şu anda Hatay garip kaldı” demişti.

Erdoğan’ın sözleri kısa sürede hem siyasiler hem de vatandaşlar arasında büyük tepki topladı. Erdoğan’ın tartışılan Hatay sözlerini tartışmaya İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum da girdi.

‘Bile isteye yardım etmediğinin ifadesi’

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tartışılan “Merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse, dayanışma halinde olmazsa o şehre herhangi bir şey gelmez” sözlerine tepki gösterdi. İmamoğlu “Bile isteye yardım etmediğinin ifadesi. Seçime bir ay kaldı diye sözüm ona milleti korkutacak. Bu ifadeler hafife alınacak ifadeler değil, tıbbın konusu bu ifadeler” diye konuştu.

‘Kasten yardım götürülmediğinin itirafı’

İstanbul İkitelli’de, ‘İstanbul’un Yeni Otobüslerinin Tanıtımı Etkinliği’nde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Hatay’daki sözlerine sert tepki gösterdi.

“Bile isteye yardım etmediğinin ifadesi” diyen İmamoğlu, “Seçime 1 ay kaldı diye sözüm ona milleti korkutacak. Bu ifadeler hafife alınacak ifadeler değil, tıbbın konusu bu ifadeler. Depremzedelerin önünde, sırf kendilerini seçmediler diye yardım götürmediğini itiraf etti. Bu tür davranışları toplumun vicdanına bırakıyorum” dedi.

“Erdoğan’ın ifadeleri psikolojik olarak analize muhtaçtır” sözlerini kullanan İBB Başkanı, “Bu nasıl bir anlayış? Milletin efendi olduğunu bunlar öğrenecek 31 Mart’ta. Millet efendi, siz değilsiniz. Bu tehdidi milletimiz yutmaz. Bu millet bu tehdidin cevabını öyle bir verir ki… Bu tehdidinizin karşılığı milyonlar olacak göreceksiniz” diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel de, Erdoğan’ın konuşmasını “Demek ki adamın göğsünde bir kalp yok” sözleriyle değerlendirmişti.

‘Merkezi idareyle uyumlu olması şehre avantaj sağlar’

Ak Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum ise Erdoğan’ın Hatay ile ilgili konuşmasını destekleyerek şunları söyledi:

“Yerel yönetimlerin ilçe ölçeğinde büyükşehirle uyumlu olması, merkezi idareyle uyumlu olması şehre avantaj sağlar. Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği budur. Uyum ve ahenk arkadaşlar, bu şehir hepimizin, bu ülke hepimizin.”

Erdoğan’dan Hatay'a: Merkezi yönetim ile yerel yönetim el ele vermezse o şehre bir şey gelmez! Hatay'a geldi mi?Erdoğan’dan Hatay’a: Merkezi yönetim ile yerel yönetim el ele vermezse o şehre bir şey gelmez! Hatay’a geldi mi?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.