Özel’den Erdoğan’a ‘Hatay’ çıkışı: ‘Demek ki adamın kalbi yok’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Hatay’da ‘merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse Hatay’da olduğu gibi o şehre hiçbir şeyin gitmeyeceği’ sözünü CHP lideri ‘depremzedeyi tehdit’ olarak değerlendirdi.

Siyaset 5 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel dün İzmir’de müşteri olarak taksiye binen Delil Aysal (19) tarafından tabanca ile vurularak ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren taksi şoförü Oğuz Erge’nin ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Kamuoyunda öfke uyandıran cinayetin tüyler ürperten videosu için “Gördüğüm andan itibaren etkisindeyim. Bugün özellikle aileyi görmek istedik, geride bıraktıkları için bir şey yapabilir miyiz diye ziyaret ettik. Bu geride kalanlarla ilgili elimizden geleni yaparız” diyen Özel “Ümit ediyorum bu kayıp bundan sonraki taksicilerin evlatlarının yetim kalmaması noktasında bir kazanıma dönüşebilir” temennisini paylaştı.

Özgür Özel İzmir’de gaddarca öldürülen taksicinin ailesine başsağlığı ziyaretinde bulundu.

Ak Partili belediyelerin olduğu yerleri hatırlattı

Özel ziyareti sonrasında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Hatay’da söylediği sözlere dair de açıklama yaptı. Aday tanıtım toplantısında konuşan Erdoğan “Merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse, dayanışma halinde olmazsa o şehre herhangi bir şey gelmez. Hatay’a geldi mi” demişti.

Özel “Hepimizin yüreği hala yanıyor. Bu meseleyi siyasete alet etmek istemem. Ancak Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Genel iktidarla yerel iktidar birlikte olmazsa hizmet gelmez’ ifadeleri gerçekten vicdan sahibi, yürek sahibi, akıl sahibi kimsenin bırakın söylemeyi, duymaya bile tahammül edemeyeceği laflar. Hatay’a siyasi şantaj yapıyor olmasının ayıbını Hataylılara havale ediyorum. Diyor ki ‘Benim partimden bir belediye başkanı olmadığı için ben Hatay’ı hizmetsiz bıraktım, seçmezseniz yine getirmem.’ Yalan da söylüyor. Kendi belediyelerinin olduğu yerde de sorunları çözmüş değil. Siyasi şantaj yapıyor ve oy istiyor. Ben bunu bütün milletimize şikayet ediyorum. Bilhassa AK Parti’ye oy veren vicdan sahibi insanlara havale ediyorum. Depremzedeye tehdit olur mu, böyle vicdan olur mu! Recep Tayyip Erdoğan’ın kalbinin yerinde taş olsa bu laf edilmez… Olmaz olsun senden gelecek hizmet. Yazıklar olsun! Bir insanın gözü bu kadar nasıl döndü gerçekten inanmıyorum! Kalbinin yerinde taş var demek ki adamın, kalbi yok!” diye konuştu.

Merve depremden sağ çıkıp ambulansa bindi, ama bir yıldır kayıp, yer yarıldı içine girdiMerve depremden sağ çıkıp ambulansa bindi, ama bir yıldır kayıp, yer yarıldı içine girdi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.