Cem Uzan havlu attı: Aktif siyaseti bırakıyorum

Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan, aktif siyaseti bıraktığını açıkladı. Uzan, en son Mayıs’taki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olacağını ilan etmiş ancak Türkiye’ye dönmemişti.

Siyaset 17 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Uzun bir süredir yurtdışında bulunan Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan, dün akşam sosyal medya üzerinden kritik bir kararını açıkladı.

“Aktif siyaseti bırakıyorum. Türkiye’nin konuları gündeme geldiği zaman fikrimi öğrenmek isteyenlere her zaman fikrimi paylaşırım. Her zaman destek olurum” notu düşen Uzan, böylece bir süre derinden etkilediği Türkiye siyasetine artık bir dahli olmayacağını ilan etmiş oldu.

Türkiye’de görsel ve işitsel basın alanlarında ilk özel (Star TV), ilk eğlence (Teleon TV), ilk müzik (Kral TV), ilk Türk sineması (Yeşilçam TV) ve  ilk arabesk müzik yayını yapan (Kral FM), gibi kanalları kurarak servetini ve gücünü bir süre genişleten Cem Uzan, aynı zamanda enerji ve bankacılık sektörlerinde de yıllarca faaliyet gösterdi.

3 aylık partisiyle yüzde 7 oy almıştı

Uzan, 2002’de siyaset sahnesine atıldı ve Tayyip Erdoğan’ın karşısındaki ilk önemli sınav olarak çıktı.

Genç Parti’yi kurdu ve genel başkanı oldu. Partisi, kurulmasından üç ay sonra katıldığı 3 Kasım 2002 genel seçiminde %7,25 oranında oy aldı. 66 günde aldığı 2.500.000 oy ile büyük başarı yakaladı, birçok üniversite bu başarıyı araştırdı, öğrencilerin tez konusu oldu.

Şubat 2004’te, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu  Uzanlar’ın, İmar Bankası soruşturması çerçevesinde birçoğu hakkında ihtiyati tedbir kararı bulunan 219 şirketinin yönetimine el koydu.

2009’da Türkiye’yi terk eden Uzan hâlâ siyasi sığınma talebini kabul eden Fransa’da yaşıyor.  Uzan en son 2023 seçimlerinde cumhurbaşkanı adayı olacağını açıklamış ama ardından Türkiye’ye dönmekten vazgeçmişti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.