Kabinede iki koltuk kaydı: Çevre ve Sağlık bakanları değişti

Erdoğan’ın kabinede revizyona gideceği iddiaları daha soğumadan iki bakan değişti. Çevre Bakanlığı’na Ak Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum, Sağlık Bakanlığı’na da İstanbul İl Sağlık Müdürü getirildi.

Siyaset 2 Temmuz 2024
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan / Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanlığı kabinesi için kritik bir geceydi. Hem Sağlık Bakanı hem de Çevre ve Şehircilik Bakanı değişti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla sağlık sorunlarını gerekçe göstererek görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Resmi Gazete’de yayımlanan karar göre Özhaseki’nin yerine atanan isim belli oldu. 2018-2023 yılları arasında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yapan ve İliç’te yaşanan maden faciasında ÇED raporunu imzaladığı ortaya çıkan Murat Kurum, görevi bıraktığı 4 Haziran 2023 tarihinin ardından tam 394 gün sonra Erdoğan’ın imzasıyla görevine geri döndü.

Koca hakkında kulisler hareketliydi

Bir süredir istifa edeceği iddialarıyla gündeme gelen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla görevden alındı. Koca’dan boşalan koltuğa İstanbul İl Sağlık Müdürü Kemal Memişoğlu atandı.

Erdoğan’ın kabinede geniş çaplı bir revizyon yapacağı haberleri kulisleri hareketlendirmiş; Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın ‘affını istediği’ ileri sürülmüştü.

Fahrettin Koca'dan istifa iddialarına yanıt: Hayatın her hali olabilirFahrettin Koca’dan istifa iddialarına yanıt: Hayatın her hali olabilir

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.