CHP – AK Parti bayramlaşmasında söz dalaşı: ‘Biraz da vermek lazım’

CHP heyeti bayramlaşmak için AK Parti Genel Merkezi'ne gitti. CHP'li Deniz Yavuzyılmaz ziyarette asgari ücret konusunu gündeme getirince ufak çaplı bir söz dalaşı yaşandı.

Siyaset 17 Haziran 2024

AK Parti ile CHP arasında ana muhalefetin sandıktan birinci olarak çıktığı 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden sonra başlayan ‘normalleşme’ Kurban Bayramı’nda da doğrudan temaslarla devam etti.

Genel Başkan Yardımcısı ve Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Kadın Kolları Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Üyesi Azize Çeroğlu ve Eda Albayrak’tan oluşan CHP heyeti AK Parti Genel Merkezi’ni ziyaret etti. Onları kapıda AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Belgin Uygur, Raşide Yüksel ve Kadın Kolları MYK üyesi Ayten Aydın ile Tahir Taha Kara karşıladı.

Uygur “Odak noktamıza aldığımız mefkureler farklı olabilir. Ama diyalog kanallarımızın açık olması çok önemli. Sizin nezdinizde bütün CHP’nin Kurban Bayramı’nı tebrik ediyoruz” dedi.

‘Hep almak değil vermek lazım’

Konuşma sırasının Yavuzyılmaz’a geçmesiyle ufak çaplı bir söz düellosu oldu:

“Söz uçar yazı kalır. Asgari ücrette iyileştirme yapılması konusunda vatandaşımızın büyük beklentisi var. Gerçekten ekonominin iyileştirilmesi dert ediniliyorsa asgari ücretin mutlaka iyileştirilmesi gerekiyor. İyileştirilmediği takdirde biz de vatandaşımızın sesine ses olmak için sahada olacağız. Güçlü sesimizi duyuracağız. Umarız bu bayramda sizler bu müjdeyi verirsiniz.”

Uygur’un bu sözlere yanıtı “Milletimizden aldığımız emaneti en iyi şekilde taşımaya devam edeceğiz” oldu.

Yavuzyılmaz bunun üzerine “İşte hep almak değil biraz da vermek lazım” dedi.

Üç liderin bayramlaşma trafiği: 'Suç ortağı' polemiğinden sonra ilk temasÜç liderin bayramlaşma trafiği: ‘Suç ortağı’ polemiğinden sonra ilk temas

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.