CHP Genel Başkanlığına aday oldu ama desteğe kimse gelmedi

CHP'li Mehmet Oğuz Kakıcı'nın genel başkanlığa adaylığını açıkladığı basın toplantısına yedi kişi katıldı. Kakıcı, bazılarının ‘milyonda bir şansın var’ sözlerini abartılı bulduğunu söyledi, ‘100 binde 1 şansa ihtiyacım var’ dedi.

Siyaset 7 Ekim 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Cumhuriyet Halk Partisi’nde 4-5 Kasım tarihlerinde büyük kurultay gerçekleşecek. Kurultayda iddialı adaylar, mevcut genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile partinin Meclis Grup Başkanı Özgür Özel. Ayrıca Örsan Kunter Öymen de kurultayda yarışabilmek için delegelerden imza topluyor. Bu yarışa bir dördüncü isim, CHP’nin Parti Meclisi üyesi Mehmet Oğuz Kakıcı da katılmak istedi. Ama Kakıcı talihsiz bir başlangıç yaptı; çünkü adaylığını açıkladığı toplantıya onu dinlemeye 7 kişi geldi. Oysa kalabalık olur ümidiyle koca bir salon tutmuştu.

Kakıcı, üç kuşaktır ailece üyesi oldukları söylüyor, CHP’nin temel ilkelerinden uzaklaştığını düşünerek Genel Başkanlığa aday olmaya karar verdiğini anlatıyor. Aday açıklaması için Samsun’da Gazi Sahnesi’nde toplantı düzenleyen Kakıcı, konuşmasına başlarken salonda sadece 3 kişi vardı. Sonradan 4 kişi daha geldi. Ama o konuşmasını yine de yaptı, vazgeçmedi.

CHP genel başkan adaylığına bir isim dahaCHP genel başkan adaylığına bir isim daha

Konuşmasında mevcut yönetimin ve CHP’nin ilkelerinden saptığını ve onun için genel başkanlığa aday olduğunu ifade eden Mehmet Oğuz Kakıcı, “CHP, cumhuriyetçilik, halkçılık, laiklik, milliyetçilik, devletçilik ve inkılapçılık ilkelerinden uzaklaşmıştır. Partimizin 6 oku şu anda kırık durumdadır. Tüzüğün gereği olarak her parti üyesi genel başkanlığa aday olabilir. CHP’nin 38. Kurultayı’nda genel başkan adayı olacağımı deklare etmek istiyorum. Kemal Kılıçdaroğlu, genel başkan olmadan 2 gün önce başkanlığa aday olmadığını söylemişti. Böyle bir şey aklından geçmiyordu. İki gün sonra bir baktık Kılıçdaroğlu CHP’nin yeni genel başkanı. Demek ki iki gün CHP’de genel başkan olmaya yeterli bir süreymiş. Kılıçdaroğlu’nun yerini yeni birine bırakması konusunda söylediği bir söz vardı. ‘Temiz birisi olsa bırakırım’ demişti. Hoş bir söz değildi. Ben CHP üyesiyim. Kendisi benden haberdar değil. Genel başkanım ben temiz değil miyim? Bu nasıl sözdür” dedi.

Hayal kırıklığı, üzgünüm

Çok az sayıda kişinin kendisini desteklemesini de değerlendiren Kakıcı, “Genel başkanlığına adaylık açıklamama çok az kişinin gelmesine ‘hayal kırıklığı’ diyorum. Üzgünüm, Samsunlu olarak CHP il örgütünün arkamda olmasını isterdim. Bunu akıllıca da bulurdum. Göründüğü gibi 7 kişi katıldı. Medya mensupları da haberdar olmalarına rağmen gelmediler. Bunlar beni çok üzdü. Yakın arkadaş ve akrabalarım beni desteklemek için geldi. Kazanma şansım ‘milyonda bir’ diyenler var. Bence bu biraz abartı. 100 binde 1 şansa ihtiyacım var. Ben de bunu ellerimle kazıyarak elde etmek istiyorum. Belki diğerleri gibi 81 vilayeti dolaşamam ama sosyal medyanın gücünü biliyorum. Sosyal medya ile kendilerine ulaşacağım. İkna eder miyim edemez miyim bilemiyorum” diye konuştu.

Açıklamaya katılan kişiler ise arkadaşlarını medeni cesareti nedeniyle tebrik etti.

Özgür Özel'den sonra Örsan Öymen de konuştu: Üçüncü yolun adayıyımÖzgür Özel’den sonra Örsan Öymen de konuştu: Üçüncü yolun adayıyım

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.