İyi Partili Yılmaz Kılıçdaroğlu’nun çevresini eleştirdi, CHP’de Kaftancıoğlu alındı

İYİ Partili Bilge Yılmaz, seçimlerin ‘Kılıçdaroğlu ve etrafındaki çıkar grupları’ sebebiyle kaybedildiğini söyledi. Yılmaz’a yanıt CHP’li Kaftancıoğlu’ndan geldi. Kaftancıoğlu, "Kılıçdaroğlu’nun etrafındaki kişilerden biri olarak; ‘hangi çıkar grubunun’ parçası olduğumu açıklamanızı istiyorum” dedi.

Siyaset 19 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Cumhurbaşkanlığı seçiminde alınan yenilgi sonrası Millet İttifakı bileşeni İYİ Parti’den ortakları CHP’ye ağır eleştiriler gelmeye devam ediyor.

Cumhurbaşkanlığı seçimini Millet İttifakı’nın kazanması halinde ekonomi yönetiminin başına geçeceği konuşulan İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Prof. Dr. Bilge Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Kolay kazanılacak bir seçimi yanlış strateji yüzünden kaybettik. Peki bu strateji neden yanlış inşa edildi? Aslında cevap çok basit. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve etrafındaki çıkar grupları, kendi geleceklerini milletimizin menfaatlerinin önüne koyarak kendi çarklarını döndürecek şekilde ittifakı tasarladılar” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti'de '81 ilde aday çıkartıyoruz' kararı oy çokluğuyla çıktıİYİ Parti’de ’81 ilde aday çıkartıyoruz’ kararı oy çokluğuyla çıktı

Yılmaz’a yanıt CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’ndan geldi. Kaftancıoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Görev alsaydı ekonominin düzlüğe çıkması konusunda büyük katkıları olacağına inandığım Bilge Hoca, tanıdığım kadarıyla elinde somut bir veri olmadan yorum yapmayacak bir nosyondan geliyor. Bilge Hocam; Kılıçdaroğlu’nun etrafındaki kişilerden biri olarak; ‘hangi çıkar grubunun’ parçası olduğumu açıklamanızı istemek de bireysel hakkım diye düşünüyorum” yanıtını verdi.

İYİ Parti yöneticisi AK Parti ile ittifak yapma ihtimalleri için oran verdiİYİ Parti yöneticisi AK Parti ile ittifak yapma ihtimalleri için oran verdi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.