‘Değişim’ lehine oyu cebine koyan CHP’li: Elimizde İBB imkanları yok, yorgundum

Kartal'daki CHP delege seçimlerinde 'değişim' lehine olan oyu cebine koyan Taner Özdemir ve CHP Kartal İlçe Başkanı Süleyman Uzunok'a yaşanları sorduk. Özdemir, “Elimizde İBB imkanları yok, yorgundum” derken Uzunok, “Delege listesindekilerin orada olmaması gerekirdi” dedi.

Siyaset 2 Ağustos 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

CHP’de delegeleri seçimleri ve ‘değişim’ tartışmaları devam ediyor. İstanbul’un Kartal ilçesindeki Petroliş Mahallesi’nde geçen hafta gerçekleşen seçimlerde bir görüntü sosyal medyanın gündemine oturdu.

Delege seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyen Taner Özdemir, oyların sayıldığı sırada ‘değişim’ lehine olan bir oyu cebine koyuyordu.

10Haber olarak Kartal’daki delege seçimlerinde neler yaşandığını görüntülere konu olan eski Kartal Belediyesi Meclis Üyesi Taner Özdemir ve CHP Kartal İlçe Başkanı Süleyman Uzunok’a sorduk.

‘Elimizde Kartal Belediyesi ve İBB’nin imkanları yok’

Taner Özdemir, seçim günü çok yorgun olduğunu belirterek, “Seçim süreçleri çok çekişmeli geçer. Liste başı olduğum için ağırlıklı yük bizim sırtımızdaydı. 24 saate yakın uyumadan oraya geldim, insanlarla ilgilendim. Bütün bunlarla uğraşırken elimizde Kartal Belediyesi ya da İBB imkanları olmadığı için yorgundum. Karşı listemizde İBB’nin Anadolu Yakası Koordinatörü vardı. İktidarı kamu kaynaklarını kullanmakla eleştirirken aynı şeyleri kendi partili yoldaşlarına uygulayanların samimiyeti sorgulanmaya başladı. Ben gençlik kollarından gelen biri ve bir parti emekçisiyim. Yapılan işlerde bu kişilerin kapalı zarf içerisinde insanlara oy pusulasını verdiklerini ve oy kullandıktan sonra boş pusulalarını topladıklarını öğrendik. Biz oylar açılırken bunun farkına vardık. Hiçbir seçimde 250-300’e yakın zarfın bu kadar simetrik katlandığını görmedim. İnsanlara büfe, halk ekmek, işe alım sözü vermişler. Bizim elimizde bir şey yok ki. Genel Başkanımız gibi dürüst siyaset yapan insanlarız. Oyları ben saymıyorum dikkat ettiyseniz. 2 oy çıkan zarfı orada açan kişinin iptal etmesi gerekiyor. Ben gayri ihtiyari yere atayım derken cebime koyuyorum. Kamera var, gözlemcileri var. Akıl var mantık var böyle bir durumda cebime atar mıyım? Kırmızı pusulayı oraya koymakla hata yaptım. O yorgunluktan olan bir şey. Orada gören arkadaşlar bunu tutanak altına almalıydı” diye konuştu.

‘Listedeki birinin orada olması doğru değil’

CHP Kartal İlçe Başkanı Süleyman Uzunok ise 10 Haber’e yaptığı açıklama, “Taner Bey önceki dönem meclis üyemiz. Kendisi kırmızı listenin kurucularından. Gün içerisinde ciddi bir toplantı ve yorgunluğun olduğu içindir diye düşünüyorum. Parti olarak gerekli soruşturmayı açacağız. Divanda kendisinin de bulunmaması gerekiyor. Listedekilerin orada olması doğru değil. Ben kendisinin yorgunluğuna vermek istiyorum” dedi.

“Bu durum seçim iptal nedeni midir?” sorumuza ise Uzunok, “Bir karar almadık ama şahsi fikrim kendisi kaybeden listede olduğu için kazananların iradesinin kaybolmaması yönündedir” diye yanıt verdi.

CHP kongresinde 'değişim' atışması: 'Mavi liste İmamoğlu'na yakın' deyince ortalık karıştıCHP kongresinde ‘değişim’ atışması: ‘Mavi liste İmamoğlu’na yakın’ deyince ortalık karıştı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.