İmamoğlu umutlu: Biz ittifakın başkanıyız neticede

Gündem yerel seçimlerken İmamoğlu ile Akşener haftalar sonra telefonda görüştü. İmamoğlu bu görüşmenin telefonda kalmayacağının mesajını da verdi ve "Yakında biz de ziyaret yaparız" dedi.

Siyaset 25 Kasım 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

İYİ Parti lideri Meral Akşener ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu haftalar sonra ilk kez telefonda görüştü. Akşener ile İmamoğlu’nun görüşmesi kamuoyunun dikkatini çekti, çünkü Kemal Kılıçdaroğlu genel seçimlerde aday olduğunda Akşener altılı masadan kalkmış, İmamoğlu ile Mansur Yavaş’ın cumhurbaşkanı yardımcısı olması şartıyla dönmüştü. Genel seçim geride kaldı, ancak şimdi de gündem 31 Mart’taki yerel seçimler. İYİ Parti 81 ilde tek başına seçime girme kararı aldı ama bu partide üst düzey istifalar da beraberinde getirdi, istifa gerekçelerinde büyükşehirlerin bu şekilde AK Parti’ye teslim edileceği belirtildi. İmamoğlu’nun İBB için yeniden aday olacağına kesin gözüyle bakılıyor. Bu nedenle Akşener ile İmamoğlu arasındaki görüşmenin içeriği de merak konusu.

Sözcü’den İsmail Saymaz’ın haberine göre İmamoğlu İle Akşener yaklaşık 10 dakika konuştu. Görüşme olumlu bir havada geçti. Ancak CHP ile İYİ Parti ittifakı konusuna girilmedi. Öte yandan Akşener’i önceki gün ziyaret eden ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın İYİ Parti liderine “İttifak konusundaki mesajınızı aldık. Ancak işbirliğine hazırız” dediği iddia ediliyor.

‘Millet İttifakı’nın adayı olarak kazandık’

Görüşme çok ses getirince İmamoğlu da kendisine bu konuda sorulan soruları yanıtladı. İBB’nin balıkçılara koruyucu malzeme dağıtım töreninin ardından basın mensuplarının sorularına cevap veren İmamoğlu “Biz neticede beş yıl önce Millet İttifakı’nın belediye başkanı adayı olarak yola çıkmış ve seçimi kazanmıştık. Bu dönem bitene kadar da o ittifakı temsil eden belediye başkanıyız. Mevcut gündeme dair düşüncelerimizi paylaştık. İletişime açık olduğumuzu kendileri de ifade etti. Böyle bir dertleşme sohbetleşme için kendilerine teşekkür ederim” dedi.

Gazetecilerin sorusu üzerine yüz yüze görüşme için henüz bir planlama yapılmadığını belirten İmamoğlu, ama bunun her an olabileceğini düşündüğünü aktardı. Yavaş ile Akşener görüşmesine ilişkin de konuşan İmamoğlu “Mansur Yavaş başkanımızın da sayın Meral Akşener’i ziyaret etmesi kadar doğru ve güzel bir şey yok. Biz de konuşuruz. Kaldı ki tüm bu süreçlerle ilgili de Genel Başkanımız Özgür Özel ile görüşerek bu süreçleri yönetiyoruz. Hem parti kurallarına uygun, hem belediye başkanlığı kültürüne ve ahlakına uygun hem de ittifakın başlangıcından bitirilmesine kadar olan sürecin kültürüne uygun şekilde davranan insanlarız” diye konuştu.

İmamoğlu’ndan ‘ittifak için geç değil’ imasıİmamoğlu’ndan ‘ittifak için geç değil’ iması

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.