Tanju Özcan’dan Kılıçdaroğlu’na: Partiye girişimi yasaklamış

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP'de değişim talebiyle yürüdü ve CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun partiye girişini yasakladığını söyledi.

Siyaset 8 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

CHP’den ihraç edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, başlattığı ‘Değişim ve Adalet’ yürüyüşünün dün 5. günündeydi. Bolu’dan Ankara’ya yürüyen Özcan sabah 09.00 saatlerinde Ankara il sınırından yürüyüşüne başladı ve bir süre yürüdükten sonra basın mensuplarına açıklama yaptı. Özcan’a CHP’den tepkiler de gelmişti ve CHP Sözcüsü Faik Öztrak “Ateş olsa cirmi kadar yer yakar” demişti.

Basına yaptığı açıklamada Özcan, ‘Değişim’ çağrılarına ilişkin bir cevap beklerken genel merkeze sokulmayacaklarına dair bir cevap aldıklarını söyledi ve Kılıçdaroğlu’na yüklendi. Özcan, “12 Temmuz’da genel merkeze bizi sokmayacaklarmış. Ya şimdi sen genel başkan olarak kimi kimin yerine sokmuyorsun? Ben senin evine gelmiyorum ki. Evine gelsem sokmayabilirsin. Ben Atatürk’ün evine gidiyorum, evimize gidiyorum. Benimle birlikte orada binlerce CHP’li olacak. Sen ne hakla sokmayacaksın? Orası senin babanın çiftliği mi? Böyle hareketlerle kendi kendini zor durumda bırakıyorsun. Nasıl seni TÜİK’e sokmadıkları zaman hepimiz telin etmiştik. Hani Milli Eğitim Bakanlığı seni kapıdan sokmadığı zaman telin etmiştik. Sen de bizi kendi evimize sokmuyorsun” dedi.

Yürüyüşünün 5. gününde Tanju Özcan, Ankara il sınırından yürüdü.

Kılıçdaroğlu’nun CHP’de ‘tek adam rejimi yok’ dediğini anımsatan Özcan, “Al sana tek adam rejimi. Kapıları kilitleyecekler. Hatta herhalde Çankaya Belediyesi’nin çöp araçlarını, hizmet araçlarını da genel merkez önüne yığacaklar” diye konuştu ve toplanmalarının engellenmek istediğini söyledi. Herkesi yürüyüşünün son durağına davet eden Özcan CHP’nin kapıyı mecburen açacağını belirtti ve “Ama benimle birlikte oraya gelecek binlerce CHP üyesi var. Sen sırf seni değiştirmek için yürüyorlar diye o insanlara kapıyı niye kapatıyorsun? Orası halkın partisi. Ama farkına varamamış. Öyle bir güç zehirlenmesi var ki beyefendide artık partiyi de kendi tapulu malı zanneder hale gelmiş. Çok üzüldüm. Kemal Bey başına gelen şeylerin fazlasını ona karşı yürüyenlere yapıyor” dedi.

Yürüyüşüne destek veren CHP’li vekillerin de olacağını tahmin ettiğini söyleyen Özcan, “Bazı ilçelerimizin belediyeleri, belediye başkanları o gün genel merkezin önünde olacaklarını ifade ediyorlar. Ancak ben büyük şehirlerden, milletvekillerimizden bir atraksiyon bekliyorum. ’30 milletvekili deklarasyon yayınlayacak’ diye 3 gündür fırtınalar kopuyor; ama ses yok. Ne oldu? Sindirildiler mi? CHP’nin bir milletvekili siner mi, korkar mı? Korkmaması lazım” diye konuştu.

Twitter’dan da paylaşım yapan Özcan, “Sözde Demokrat Bay Kemal ve ekibi paniklemiş. Hani ateş olsam cürmüm kadar yer yakardım!!! Korku dağları sarmış. Değişim için 12 Temmuz’da Ankara Genel Merkezi önüne gelecek olan ben dahil binlerce CHP’linin, Cumhuriyet ve Atatürk sevdalılarının partiye girişini yasaklamış. Bay Kemal; orası Atatürk’ün, halkın partisi. Senin babanın çiftliği değil. Ben senin evine değil, evime geliyorum. Aç o kapıları, bu kadar korkma. Değişim kaçınılmaz” dedi.

Tanju Özcan yürüyüşüne başladıTanju Özcan yürüyüşüne başladı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.