İmamoğlu’ndan ‘ittifak için geç değil’ iması

İBB Başkanı İmamoğlu, ‘İttifak yok’ diyen İYİ Parti’den İBB Meclis Sözcüsü’nün İstanbul için aday adayı olmasını “Bir kişi ‘Aday adayıyım' diyebilir. Ama en son karar verecek olan partilerdir” sözleriyle değerlendirdi ve ittifak kurmaya çalışacakları

Siyaset 21 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

2024 Mart ayında yapılacak yerel seçimler için İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener “Kendimizi tartmak, kaç okka geldiğimizi görmez istiyoruz” demiş, bu sözler partisinden bazı isimlerin de istifa gerekçesi olmuştu.

Akşener’in bir süredir eleştiri yağmuruna tuttuğu İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş ile yarışması için kimleri aday göstereceği ise hâlâ gizemini korurken dün İstanbul için kritik bir gelişme yaşandı.

İBB Meclisi’nde İYİ Parti’nin Grup Sözcüsü olan Suat Sarı’nın aday adaylığını açıkladı ve bir adım öne çıktı.

‘Bana yakışan başarılar dilemektir’

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu metrobüs yolunda 1. ve 2. etap çalışması tamamlanan “beyaz yol” beton kaplama çalışmalarını incelerken gazeteciler bu gelişmeyi sordu.

İmamoğlu İBB Meclisi İYİ Parti Grup Sözcüsü ve Ulaşım Komisyonu Üyesi Suat Sarı’nın büyükşehir belediye başkanlığı için aday adayı olduğunu açıklamasıyla ilgili olarak “Hayırlı olsun. Aday adayı olmak değerlidir, önemlidir. Suat Sarı da bizim değerli ve geçmişten gelen deneyimleri üzerinden ulaşıma dair dönem dönem kıymetli tespitleri olan bir arkadaşımız. Kararında başarılar dileriz kendisine. Benim diyebilecek olduğum, bana yakışan sadece bu kadarıdır” dedi.

İttifak için kapıyı kapatmadı

İstanbul’da seçimlerde ittifak olup olamayacağına ilişkin soru üzerine de İmamoğlu şunları söyledi:

“Ben hep söyledim. İttifak bir kişinin kararıyla değil partilerle ilgili bir süreç. Biz her zaman en iddialı olduğumuz şeyi toplumsal ittifak olarak tarifledik. Toplumsal ittifakı en güçlü şekilde kurmaya kararlıyız. Elbette ki bunu siyasi olarak da görüşmek mümkün. Kurumsal olarak da görüşmek mümkün. Daha önce olduğu gibi ve başarıldığı gibi. Bu bakımdan tabii ki bir kişi ‘Aday adayıyım’ diyebilir. Ama en son karar verecek olan partilerdir. Biz hala daha önce ittifak kurduğumuz,  ittifak konusunu konuştuğumuz, toplumsal ittifakı oluşturduğumuz bütün çabaları en üst seviyede vermeye devam edeceğiz. Diğer hususlar elbette en üst seviyede konuşulacak meselelerdir. Önümüzde zaman ve gündem bu şekilde devam edecek.”

‘Ofis’ sorusuna jest gibi cevap

İmamoğlu’nun en dikkat çeken cevaplarından biri CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İstanbul ve Ankara’da ofis açmasını nasıl değerlendirdiği sorusuna verdiğiydi.

“Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’da ofisinin olması kadar doğal bir şey yok” diyen İmamoğlu, sonrasında Kılıçdaroğlu’ndan “Genel Başkan” diye söz ederek şunları söyledi: “Ama şunu ifade edeyim. Genel Başkanımızın Türkiye çapında herhalde birkaç yüz ofisi vardır. Bizim ofisimiz de Sayın Genel Başkanımıza aittir. Başka belediye başkanlarımızın da her il binası ofisidir. Hatta genel merkez dahi bu anlamda ofisidir bu bağlamda. Bizim her mekanımızın onun ofisi olduğunu buradan duyurmak isterim.”

İYİ Parti’de İstanbul için öne çıkan ilk isim belli olduİYİ Parti’de İstanbul için öne çıkan ilk isim belli oldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.