CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığı’nda devir teslim

CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığı’nda devir teslim töreni düzenlendi. CHP Osmaniye Milletvekili Asu Kaya görevi Aylin Nazlıaka'dan devraldı.

Siyaset 8 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Başkanlığı’nda devir teslim töreni CHP Genel Merkezi’nde yapıldı. CHP Kadın Kolları Genel Başkanı olarak seçilen CHP Osmaniye Milletvekili Asu Kaya görevi önceki dönem CHP Kadın Kolları Genel Başkanı olan Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka’dan devraldı.

Nazlıaka yaptığı konuşmada dört yıl önce çıktıkları yolda çetin bir mücadele verdiklerini, eşit temsil ve fermuar sistemi istediklerini, buna yönelik çalışmalar yürüttüklerini anlattı.

CHP’nin 4 Eylül’de yapılacak tüzük kurultayında eşit temsil ve fermuar sisteminin uygulanmasını temenni eden Nazlıaka görev sürelerinde hayata geçirdikleri projeleri ve yürüttükleri mücadele alanlarını Kaya ve yönetimine emanet ettiklerini vurguladı.

Aylin Nazlıaka “Emek ve mücadeleyle yoğrulmuş, Atatürk ilke ve devrimlerine yürekten bağlı olan CHP’li bir kadınım. Bundan sonra da emeğimle, mücadelemle partimizi iktidara taşımak için çalışmaya devam edeceğim. Cumhuriyet’i yeniden demokrasiyle taçlandıracak olan irade, kadınların eşitlik ve adalet mücadelesiyle yükselecek. Asu Başkanımı ve seçilen yönetimini kutluyorum” dedi.

Kaya ise mücadelelerinin, teslim aldıkları noktadan artarak devam edeceğini belirterek, tüm önceki başkanların tecrübe ve önerileriyle dayanışmalarını daha da güçlendireceklerini kaydetti.

“Omuz omuza mücadele” mesajı

CHP iktidar olana kadar hep birlikte örgütleriyle mücadelelerini sürdüreceklerini vurgulayan Kaya “Kurultayımızda, Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel’in altını çizdiği ‘eşit temsil’i yakalayana kadar hep birlikte omuz omuza mücadelemiz devam edecek” dedi.

Nazlıaka’nın kadın hareketine çok farklı bir misyon kazandırdığını ifade eden Kaya şunları söyledi:

“Bu hareketi bütün Anadolu’ya, dört bir yanına daha yaygınlaştırmak, sahada daha da görünür kılmak, 81 ildeki kadın örgütlerimizin ortaya koyduğu çalışmaları TBMM’de dile getirmek ve tüm kamuoyuna duyurmaktır maksadımız. Böylelikle gücümüzü daha da artıracağız. Bütün kadın örgütlerimiz alandan Meclis’e daha görünür kılınacak. ‘Geçim yoksa seçim var’ diyoruz. En erken zamanda iktidarda inşallah olmak üzere.”

Konuşmaların ardından Kaya ve Nazlıaka birbirlerine mor ve kırmızı çiçekler takdim etti.

Üç aday Aylin Nazlıaka lehine çekilmişti: CHP Kadın Kolları Başkanlığı'na Asu Kaya Gedik seçildiÜç aday Aylin Nazlıaka lehine çekilmişti: CHP Kadın Kolları Başkanlığı’na Asu Kaya Gedik seçildi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.