CHP kendi ‘terör’ bildirisini de yayınladı: ‘Malzeme yapılamaz’

TBMM Başkanlığı’nın hazırladığı ‘teröre karşı bildiri’yi imzalayan CHP, dün terör konusunda kendi bildirisini de yayınladı. Bildiride milli güvenliğin iç siyasete malzeme yapılmaması gerektiği vurgulandı.

Siyaset 16 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

CHP, Meclis’ten dün akşam geçen terör karşıtı ortak tezkereye ‘evet’ dedikten saatler sonra konuya ilişkin kendi bildirisini de yayımladı.

“Milli güvenliğimiz iç siyaset malzemesi yapılmamalıdır” başlıklı bildiride şu ifadeler kullanıldı;

‘Dediğimiz yapıldı’ iması

“22-23 Aralık 2023 tarihli saldırıların ardından, TBMM’nin derhal bir kapalı oturum yapması ve Milli Savunma Bakanı ile Dışişleri Bakanının Meclis’i bilgilendirmesi; böylece Gazi Meclis’in ve siyasi parti gruplarının bölgeden ve gelişmelerden kapsamlı ve doğru şekilde bilgi almasının önemi ve gerekliliğini ifade etmiştik.

Sözü edilen tarihte kabul edilmeyen bu talebin, TBMM’nin 16 Ocak 2024 tarihli oturumunda karşılanması ve her iki Bakan’ın Meclis’i bilgilendirmesini geç kalmakla birlikte olumlu bir tutum olarak not ediyoruz” denen bildiride, dünyadaki tüm demokratik devletlerde Meclislerin, böylesine önemli bir konuda siyasi iradeyi denetlediği ve kendi araştırmasını yaptığı, Türkiye’de de aynı uygulamanın hayata geçmesi gerektiğinin altı çizildi.

Erdoğan’dan gelmeyen o telefon

Bildiride “Ortak bildirileri siyaset malzemesi olarak kullanmaktan öte, Cumhurbaşkanı’nın son terör saldırısı sonrası yalnızca iki lideri araması, bu alanda yaşanan ve asla uygun görülemeyecek örneklerdir hatırlatması yapıldı ve şu ifadeler kullanıldı:

“Gazi Meclis’imiz yasama, denetleme ve bütçeleme işlevleriyle terörle mücadele konusunda üzerine düşen her türlü görevi eksiksiz yapma kararlılığı içinde olacaktır.”

CHP'nin 'TBMM toplansın' talebine ret, sekiz partiden protestoCHP’nin ‘TBMM toplansın’ talebine ret, sekiz partiden protesto

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.