CHP kongresinde ‘değişim’ atışması: ‘Mavi liste İmamoğlu’na yakın’ deyince ortalık karıştı

CHP'nin mahalle kongreleri süreci başladı. Hafta sonu Merter semtindeki A. Nafiz Gürman mahallesinde yapılacak kongre için iki liste çıktı. 'Değişimciler mavi listede' propagandası yapıldı. Beyaz listeyi savunan CHP'liler ise 'Biz de değişimciyiz' diyerek itiraz etti.

Siyaset 21 Temmuz 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

CHP’de seçimlerin kaybedilmesinden sonra başlayan değişim tartışmalarının ışığında kurultay süreci başladı. Türkiye’nin bütün mahallelerinde ilçe kurultayları için delege seçimleri yapılıyor. İstanbul’daki mahalle delegesi seçimleri ise ayrı bir öneme sahip… Genel kurultaya en çok delege gönderen il olmasından dolayı İstanbul’un mahallelerinde seçimler kıran kırana geçiyor.

İstanbul, Güngören ilçesine bağlı Merter semtindeki A. Nafiz Gürman mahallesinde 23 Temmuz 2023 Pazar günü kongre yapılacak.

Kongre öncesi, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yakın olduğu söylenen CHP Güngören ilçe başkanı Temel Akkoç’un 4 büyük mahallenin 3’ünü kazandığı yazıldı. Temel Akkoç ve ekibi, A. Nafiz Gürman mahallesindeki kongre için mavi liste hazırlayıp “CHP’de değişim” diyenlere çağrı yaptı. Ancak, Temel Akkoç’un karşısına beyaz liste çıktı. Beyaz liste ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun listesi olarak lanse edildi. Halbuki, beyaz listeyi oluşturanlar da CHP’de değişim istiyor.

Mevcut ilçe başkanı Temel Akkoç ve yöneticileri tarafından yapılan listeye karşı, mahallede geçen yerel seçimlerde 28 yıllık muhtara karşı mahallede değişim ile muhtarlığı kazanan mevcut muhtar Özlem Söğüt ve arkadaşlarının yaptığı beyaz liste yer alıyor.

CHP'nin İstanbul mahalle kongrelerini izledik: 36 kişiyle 22 delege seçildiCHP’nin İstanbul mahalle kongrelerini izledik: 36 kişiyle 22 delege seçildi

Beyaz liste ile delege seçimine katılacak olan muhtar Özlem Söğüt, 10Haber’e yaptığı açıklamada, ‘delege seçim yarışlarında yanlış bir algı ile kendi listelerinin değişim karşıtı olarak üyelere yanlış tanıtıldığını’ söyledi.

Muhtar Özlem Söğüt, şunları anlattı:

“Biz partimizde maalesef kaybedilen seçim sonrası ilçe yönetimlerinden başlayarak görevini eksik yapan, partiyi iktidara taşıyamayan tüm kadroların değişmesinden yanayız. Beyaz liste ile Güngören’de 6 yıldır yönetimde olan İlçe başkanımız Temel Akkoç ve ekibine karşı beyaz bir sayfa açmayı hedefliyoruz. Güngören’deki CHP oylarının düşmesine neden olan Güngören ilçe başkanı ve yönetimin kendisini sorgulaması gerekmektedir. Seçim sonrası üye olsun olmasın tüm vatandaşların partimizden beklentisi büyük, ancak şu an ülkede yaşanan ekonomik sıkıntılardan çok parti içi çekişmeler gündemi meşgul ediyor. Biz bu durumdan son derece rahatsızız. Birbirimize düşmeden, parti zarar görmeden artık seçim kazandıracak değişimlerin partimizde yapılmasını istiyoruz ve bunun için ‘yerelden genele değişim ‘ düşüncesiyle mevcut ilçe yönetimine karşı bir muhalif beyaz listeyi çıkartıyoruz. Bizim delege listemizin ana karakteri değişimdir, bu nedenle karşı listenin bizim hakkımızdaki asılsız iddialarını asla kabul etmiyoruz. Başarısız ilçe başkanı ve yönetimini değiştirmek üzere yola çıktık. Pazar günü mahallemizde büyük bir çekişme yaşanacak, dileğimiz her iki listeyi oluşturan arkadaşlarımızın üyeler üzerinde yanlış algı yaratmayarak, partimizde üyenin özgür iradesi ile partiyi değişime götürecek delegelerin seçilmesidir. Ne olursa olsun sonuçların partimize hayırlı olmasını diliyorum.”

Gökhan Günaydın toplantı videosunun nasıl sızdığını 10Haber'e anlattıGökhan Günaydın toplantı videosunun nasıl sızdığını 10Haber’e anlattı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.