CHP sahaya iniyor: Yaşadığımız süreç yumuşama değil normalleşme

CHP Genel Başkanı Özgür Özel siyasilere yaptığı ziyaretlerin ardından bu dönemin “yumuşama” olarak tanımlanamayacağını, sahada olmaya devam edecekleri mesajı verdi. Özel’in işaret ettiği mitinglerin takvimi de netleşti.

Siyaset 12 Mayıs 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
CHP lideri Özgür Özel

31 Mart yerel seçimlerinin ardından Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’in önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ardından da MHP lideri Devlet Bahçeli’yi ziyaret etmesi ve görüşmelerin ardından verilen mesajlar siyasette yumuşama dönemi olarak yorumlandı. Hatta Cumhurbaşkanı Erdoğan “yumuşama” kavramını kullanarak bu iklimin yeni anayasa için fırsat olduğunu söyledi. Diğer taraftan CHP liderine yönelik cılız da olsa eleştiriler geldi. Özgür Özel bu eleştirilere “Muhataplarımızla konuşacağız ancak mücadeleden geri durmayacağız” diyerek yanıt verdi. Genel başkan seçildikten sonra sıklıkla “sokak” vurgusu yapan Özgür Özel 1 Mayıs’ta da Taksim’e yürümek için Saraçhaneye gelmiş, ancak açıklama yaptıktan sonra alandan ayrılmıştı. Bu arada Özel’in vurgu yaptığı mitinglerin detayları da netleşti.

Deniz’lerin anmasında ‘yumuşama’ yanıtı: Taksim yasaksa normalleşmeden bahsedilemezDeniz’lerin anmasında ‘yumuşama’ yanıtı: Taksim yasaksa normalleşmeden bahsedilemez

Cumhuriyet’in haberine göre CHP lideri 18 Mayıs’ta da “laik eğitim” ve “çağdaş müfredat” çağrısıyla atanmayan öğretmenler ve çocuklarının geleceğinden endişe duyan ailelerle İstanbul Saraçhane meydanında bir araya gelecek. CHP’nin “eğitim” temasıyla başlayan mitingleri Ankara Tandoğan’da 26 Mayıs’ta emeklilerle yapılacak mitingle devam edecek. CHP’nin farklı temalarla mitinglerini sürdüreceğini belirten parti kurmayları “Temmuzda zam bekleyen asgari ücretlilerle de bir miting yapacağız. ‘Adalet’ temalı mitingimizi de yapmayı düşünüyoruz” dedi.

Kurmaylar “Yapılan eylemler aslında yaşadığımız sürece neden ‘yumuşama’ değil de ‘normalleşme’ dediğimizi gösteriyor. Asıl hedefimiz kutuplaşmayı yok ederek hakkı yenen insanların sesinin daha fazla duyulmasını sağlamak. Bunu sağlarken de mesela önümüzde 19 Mayıs var, Kurban Bayramı var. Burada da partilerin, liderlerin bayramlaştığını, görebiliriz” dedi.

Öte yandan CHP Merkez Yürütme Kurulu toplantısı yarın Soma maden faciasının yıldönümünde Soma’da toplanacak.

Siyasette ‘yumuşama’ rüzgarı: Erdoğan ve Özel’den art arda ılımlı mesajlarSiyasette ‘yumuşama’ rüzgarı: Erdoğan ve Özel’den art arda ılımlı mesajlar

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.