CHP seslendi, Bakan Tekin duymadı: Sorsak ‘temizlik imandan gelir’ dersiniz

Okullar açıldı ama hijyen sorunu gündemde çünkü personel eksik, tuvalet kağıdı yok. Bakan Tekin ise bu sorularla ilgilenmiyor. CHP'li Yücel de bakana seslendi ve 'Sorsak 'temizlik imandan gelir' diye ahkam kesersiniz' dedi.

Siyaset 21 Eylül 2024
Yusuf Tekin.

İstanbul Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Basketbol Spor Lisesi protokolünün imza törenine Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin de katıldı. Program ardından basın mensupları soru sormak istedi. Bakan Tekin “Bugün gündemimiz basketbol, başka bir ortamda onları da konuşuruz” dedi. Ancak Halk TV muhabiri okullardaki temizlik sorunu ile ilgili sorusunu tekrarlayarak “İnsanlar bunu öğrenmek istiyor” dedi. Bakan Tekin muhabiri yanıtsız bıraktı ve “Nezaket başka bir şey, burada Basketbol Lisesini konuşuyoruz” diyerek tepki gösterdi. “Basketbol Lisesi ile ilgili sorunuz varsa yanıtlayayım” diyen Bakana muhabir “Ama bu küçük bir kesimi etkiliyor, lütfen cevap verir misiniz” dedi. Tekin yine soruları yanıtsız bırakarak basın mensuplarından uzaklaştı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yücel, Tekin’e okullardaki hijyen konusunda tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından şunları söyledi:

“Okullarda pislikten geçilmiyor haberin var mı?  Çocukların önce 1 öğün yemeğini sonra servisini en sonunda da okul görevlilerini aldınız. Ne için? “tasarruf”… Okul tuvaletlerinde sabun yok, kağıt havlu yok, tuvalet kağıdı yok. Sana ve protokol yaptığın tarikatlara sorsak ‘temizlik imandan gelir’ diye ahkam kesersiniz ama her şeyde olduğu gibi temizlik de, sadece size hak. Milletin çocuklarına değil… Tasarruf diye martaval okuyup çocuklarımızı salgın hastalık tehlikesiyle karşı karşıya bırakıyorsunuz. Daha okul temizlemeyi beceremiyorsunuz. Okulları veliler temizliyor. Neyin eğitimini vereceksiniz çocuklara?”

Peki bu tartışmanın çıkış noktası ne?

Okullardaki hijyen sorunu yıllardır çözülmüyor. Veliler sık sık tuvaletlerin kirli olmasından yakınıyor. Üstelik çoğu devlet okulunda tuvalet kağıdı da yok, sabunlar da eksik. Önceki gün CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara okullardaki hijyen krizine ve İUP (İş Gücü Uyum Programı) kapsamında okullarda çalışacak hizmetli personelin durumuna ilişkin yazılı bir basın açıklaması yapmıştı. Yardımcı personelin eksikliğinin eğitim sisteminde ciddi bir krizi de beraberinde getirdiğini belirten Kara, çoğu okula sadece bir tane temizlik personeli atandığını söylemişti. “Bu personelin haftada sadece 3 gün çalışacağı belirtiliyor; ilerleyen dönemde ise bu sürenin 2 güne indirileceği ifade ediliyor. Bu kadar mantık dışı bir planlamayla okullar nasıl temizlenecek?” diye soran Kara, bu şartlarda eğitim gören çocukların sağlığının da ciddi bir tehlike altında olduğunu ifade etmişti.

Bir eğitim skandalı daha: Bu da çekiçli müdürBir eğitim skandalı daha: Bu da çekiçli müdür

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.