CHP’de danışman krizi büyüyor

CHP lideri Kılıçdaroğlu'na hakaret etmesiyle bilinen ve daha önce AK Parti'den belediye başkan adayı olan Perinaz Mahpeyker Yaman'ın CHP'de danışman olarak atandığı ortaya çıktı. Bu duruma hem CHP'nin içinden hem de kamuoyundan tepki yükseldi.

Siyaset 3 Eylül 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

CHP seçimlerin ardından bu kez de danışman kriziyle karşı karşıya. Daha önce CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na hakaret eden Perinaz Mahpeyker Yaman’ın 26 Mayıs’ta CHP’de ‘Kadın ve Aile Politikaları’ konusunda CHP liderinin danışmanı olduğu ortaya çıktı. Bu görevi Yaman da kendi sosyal medya hesabından paylaşmıştı. Ancak 4 Haziran’da CHP’nin tüm danışmanlarının görevine son verildi. Yaman’ın da danışmanlığı burada son buldu.

Yaman ise bu durumun gündem olmasının ardından bir açıklama yaptı ve kendi üzerinden Kılıçdaroğlu’nun suçlanması dolayısıyla özür diledi. Ayrıca Yaman, kendi Twitter’ından yapılan hakaret içerikli paylaşımları da kendisinin yapmadığını, telefonunu çalışanlarına verdiği zamanlar olduğunu söyledi.

CHP bu olayın geniş yankı uyandırmasının ardından Perinaz Mahpeyker Yaman’ın 4 Haziran’dan sonra danışman olarak atanmadığını açıkladı. Yaman’ın Genel Başkan Danışmanı olmasına dair tepkiler ise açıklamaya rağmen bitmedi. CHP PM Üyesi ve Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer, Yaman’ın görevden alınsa dahi danışman olarak atanmasının kabul edilemez olduğunu söyledi. Sosyal medyadan isim vermeden açıklama yapa Taşçıer, şunları söyledi:

“TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu CHP sözcüsüyüm. Elimden geldiğince Türkiye’de kadın hakları konusunda hem parlamentoda hem mahkemede hem sokakta mücadele eden bir kişiyim. Bildiğim tek gerçek şu: Bu ülkede kadınlar Ortadoğu’da gördüklerimizi yaşamıyorsa bunu ATATÜRK’e ve onun en temel ilkesi LAİKLİĞE borçludur. Atatürk’ün kurduğu ve laikliğin bayraktarlığını yapan Partimizde, laiklik karşıtı, Atatürk düşmanı bir kişinin hem de kadın ve aile politikalarından sorumlu danışman olarak bulunması, görevden alınmış dahi olsa kabul edilemez!”

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak ise sosyal medya paylaşımında Yaman’ın danışman olarak atandığını yalanlamadı ancak partinin açıklamasına uygun bir açıklama yaptı: “4 Haziran tarihinden itibaren Genel Başkanımız tüm danışmanlarının görevini sona erdirmiştir.
O tarihten sonra, MYK üyesi arkadaşlarımız tarafından da ifade edildiği gibi, medyada tartışılan ismin danışmanlığa atanması söz konusu değildir.”

CHP Medya, Planlama ve Sosyal Medya politikalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem de Öztrak’ın bu paylaşımını kendi sayfasında paylaştı.

Gece saatlerinde tartışmaya CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Gökçe Gökçen de isim vermeden dahil oldu. Gökçen “Partimizin ideolojisiyle bağdaşmayan işlere ve bu işleri yapan kişilerin örgütlerimizden daha değerli gösterilen pozisyonlara getirilmesine ilk gün de karşıydım bugün de karşıyım. İlk gün de mücadelesini verdim gelecekte de vereceğim. Şeffaflık talep ediyorsak, şeffaf olacağız. Oy istiyorsak halkın, çalışma istiyorsak örgütün yanında olacağız. Umut etmek istiyorsak ya bir yol bulacak ya da bir yol açacağız” dedi.

CHP'lilerin 'nereden çıktı bu adam' dediği Hasan Cengiz konuştu: Kılıçdaroğlu aday olduğu gece beni aradıCHP’lilerin ‘nereden çıktı bu adam’ dediği Hasan Cengiz konuştu: Kılıçdaroğlu aday olduğu gece beni aradı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.