İYİ Parti’de Çanakkale çıkmazı: Makam dağıtma suçlaması, komplo cevabı

İYİ Parti'den istifa eden İbrahim Özkan, partililer tarafından İYİ Parti Çanakkale Meclis üyelerini CHP'ye çekmekle suçlanıyor. Oktay Vural ile polemiğe giren Özkan, kendisine komplo kurulduğunu söylüyor.

Siyaset 24 Aralık 2023
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Genel seçimlerden sonra suların bir türlü durulmadığı İYİ Parti’de yine İbrahim Özkan krizi çıktı. Yerel seçimlerde muhalefet partileriyle ittifaka kapıları net olarak kapatan parti, işbirliğine de ‘hayır’ demişti. Bunun ardından üst düzey isimler partiden istifa etmişti ve bunlardan biri de Özkan’dı. Özkan, İBB İYİ Parti Grup Başkanvekili’yken Özkan işbirliği yapılmamasını eleştirmiş ve istifası istenmişti. İBB’deki görevinden istifa eden Özkan yeniden seçilince bu kez Özkan’la birlikte onu yeniden grup başkanvekili seçenler kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilmişti. Özkan ve beraberindekiler de bunun üzerine partiden ayrılmıştı.

Özkan’ın en fazla konuşulan istifalardan biri olmasının sebebi ise İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’yla seçimlere dair görüşmesiydi. Bunu Özkan da yalanlamadı hatta ‘arka kapı diplomasisini’ savundu. Üstelik Özkan bu görüşmelerden yönetimin de haberi olduğunu söyledi ama yalanlandı. İYİ Parti lideri Meral Akşener ise bu görüşmelere tepkiliydi ve haberi olmadığını söyledi. Ayrıca Akşener söylemlerinin tonunu da sertleştirdi, isim vermeden İmamoğlu’nu hedef aldı: Bu ne demek biliyor musunuz? Bir siyasi partinin iç işlerine karışmak demektir. Biz bunu 1997’de Doğru Yol Partisi’nde yaşadık. Ben bu konuda idmanlıyım. Şu an itibariyle bir savaş ilanı olarak kabul ediyorum, varım buyursunlar.

Dün ise İYİ Parti’de yine İbrahim Özkan gündemdeydi ve bu kez adres Çanakkale’ydi. Avukat Funda Dilara Arıkan, Muharrem Erkek’in Çanakkale belediye başkan adayı olacağını Özkan’ın önceden bildiğini iddia etti. Üstelik Avukat Arıkan’ın iddiası bununla da sınırlı değildi, Arıkan’ın anlatımına göre Özkan, İYİ Partili bir meclis üyesini Erkek ile istediği her an görüştürebilecek ilişkisi vardı ve meclis üyelerinin İYİ Parti’den istifa etmeleri durumunda CHP belediyesinden makam ve unvan da dağıtabileceğini söylemişti. “İYİ Parti’ye operasyon çekme hamlesi meclis üyemizin zekasıyla, tecrübesiyle İbrahim Özkan’ın aramada verdiği sözü inkar edemeyecek noktaya getirmesiyle açığa çıktı. Meclis üyemiz Erkek’in adını geçen mesajı paylaşmamışken Özkan kendini kurtarmak için paylaştı. Muharrem Erkek ise Sayın Özkan ile görüşmediğini ifade etti” diyen Arıkan’ın bu sosyal medya paylaşımını alıntılayıp tartışmaya boyut atlatan da İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Oktay Vural oldu.

‘Ön kapıdan mı, arka kapıdan mi öğrenmiş?’

Paylaşımına ‘ilginç’ diyerek başlayan Vural, “CHP Parti Meclisi 21 Aralık’ta Sayın Muharrem Erkek’i Çanakkale Belediye Başkan Adayı olarak belirlemiş. İlginç olan ise İYİ Partiden azledilmiş kendinden menkul ‘arka kapı diplomatı’ aday tespitinden 5 gün önce Çanakkale Belediye Meclis Üyemize istifa etmesi için makam-mevki vaadi ile teklif götürdüğünde Sayın Erkek’in kesin aday olacağını ve onunla görüştüreceğini, bu konuyu Başkanla görüştüklerini belirtmişti. Yani ‘arka kapı diplomatı’ başkan adayını CHP Parti Meclisinden çok önce kesin öğrenmiş. Nasıl öğrenmiş? Ön kapıdan mı? Kimden? Kimin eli kimin cebinde diyesim geldi… Derin ilişkiler…” dedi.

Vural’a Özkan’dan cevap

Vural’ın paylaşımını alıntılayan Özkan ise ismi verilmeyen meclis üyesini ‘komplocu’ olarak nitelendirdi ve talebin ondan geldiğini, bunu da CHP Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısına yani Muharrem Erkek’e ilettiğini söyledi. Özkan ” Bu konulara gitmek istemesem de siz Hür ve Müstakilci olduğunuz için oğlunuz Ankara BB çalışmaya devam edecek mi? İYİ partide pankart asan, broşür dağıtan o kadar emekçi genç varken diğer oğlunuzu İYİ Parti TBMM gruba danışman yapmanızı hangi siyasi ahlakla anlatabilirsiniz” diyerek paylaşımını noktaladı.

İYİ Partili vekile ‘İmamoğlu satın aldı’ demişti: 15 gün sonra kendisi de istifa ettiİYİ Partili vekile ‘İmamoğlu satın aldı’ demişti: 15 gün sonra kendisi de istifa etti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.