Akşener partisine söz geçiremedi: Özkan yeniden Grup Başkanvekili

İBB Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, Meral Akşener'in isteğiyle görevinden istifa etmişti. İYİ Parti İBB Grubu Özkan'ı yeniden Grup Başkanvekili seçince oy verenlerin hepsi "kesin ihraç" istemiyle disipline sevk edildi.

Siyaset 14 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Daha iki gün önce görevden alınmıştı, yeniden seçildi.

14 Mayıs seçimlerinin ardından İYİ Parti ittifak siyasetini terk etmiş, bunun üzerine partiden peş peşe istifalar gelmişti. CHP Lideri Özgür Özel’in yerel seçimler için yeniden ittifak kurulmasına dair talebi de İYİ Parti Genel İdare Kurulu’nda reddedilmişti. Partinin bu kararının ardından da yeni istifalar yaşanmıştı. Yaklaşık 4,5 yıldır İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görev yapan İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan da yerel seçimlerde CHP ile ittifak yapılmasını savunanlar arasındaydı. Özkan, Genel İdare Kurulu’nun kararının ardından sosyal medya hesabından “Teşkilatlara rağmen siyaset yapılmaz” demişti. Bu tutumu nedeniyle Meral Akşener’in tepkisini çeken Özkan’ın istifası Akşener tarafından istenmiş, Özkan da iki gün önce Grup Başkanvekilliği görevinden istifa ettiğini açıklamıştı.

İYİ Parti'de işbirliği krizi sürüyor: İbrahim Özkan istifa ettiİYİ Parti’de işbirliği krizi sürüyor: İbrahim Özkan istifa etti

Gazeteci İsmail Saymaz’ın paylaşımına göre istifa üzerine yeni Grup Başkanvekili seçimi için İYİ Parti grubu toplantı yaptı. Bu toplantıya katılan 8 üyeden 7’sinin oylarıyla İbrahim Özkan yeniden Grup Başkanvekili seçildi. Grup toplantısında İmamoğlu’na karşı aday adaylığını açıklayan İYİ Partili Suat Sarı’nın Grup Sözcülüğü de iptal edilerek yerine sözcü olarak Bora Kılıç atandı.

Özkan’ı yeniden seçen İBB İYİ Parti Grubu ihraç istemiyle disiplinline sevk edildi.

“Hür ve müstakil bir şekilde iradelerini ortaya koyan…”

Yapılan oylamayla yeniden Grup Başkanvekili seçilen İbrahim Özkan’ın sosyal medyada teşekkür paylaşımı ise manidar mesaj yüklü. Özkan partisinin GİK toplantısı sonrasında yerel seçimler konusunda CHP’nin teklifini reddederken kullanılan “İYİ Parti yerel seçimlere hür ve müstakil olarak girecektir” ifadelerine atıfla şu paylaşımı yaptı: “Hür ve müstakil” bir şekilde iradelerini ortaya koyan ve beni tekrar İBB İYİ Parti Grup Başkanvekili olarak seçen arkadaşlarıma bana duydukları güvenden dolayı teşekkür ederim.

İYİ Parti ihraç için gecikmedi

İYİ Parti İBB Meclis Grubu’nun bu tutumu üzerine partinin İstanbul İl Başkanı  Yücel Coşkum, Özkan’a oy veren herkesin ihraç edileceğini duyurdu. Coşkun “Kamuoyunun dikkatine” başlığıyla yaptığı açıklamada Özkan’ın istifasını bizzat kendisini istediğini söyleyerek İbrahim Özkan’ın da bu doğrultuda istifa ettiğini söyledi. İl Başkanı Coşkun “Buna rağmen bazı İYİ Parti İBB Meclis Üyelerinin bilgim dışında ve teamüllere aykırı olarak kendisini yeniden Grup Başkanvekili seçmesi kabul edilemez” dedi. Coşkun “Bu doğrultuda, bu kararın altında imzası bulunan bütün İBB Meclis Üyeleri ‘kesin ihraç’ talebiyle disipline sevk edilmiştir” diye duyurdu.

İYİ Parti'den Ankara ve İstanbul’da işbirliği' iddiasına yanıtİYİ Parti’den Ankara ve İstanbul’da işbirliği’ iddiasına yanıt

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.