CHP’de İmamoğlu’na rakip çıktı: Kerimoğlu

Yerel seçime aylar kala CHP'nin İBB adayının İmamoğlu olduğu belli olmuştu. İmamoğlu'na partisinin içinden bir rakip çıktı ve Bülent Kerimoğlu bugün aday adaylığı başvurusu yaptı. Kerimoğlu adaylığını parti tabanına danıştığın söyledi.

Siyaset 1 Aralık 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Yerel seçime dört ay kaldı ve adaylık süreci hız kazandı. Türkiye’nin en önemli kentlerinden İstanbul’un belediye başkanı şu anda Ekrem İmamoğlu’nun 2024 seçimlerinde yine aday olacağı çok uzun süre belli olmuştu. Ancak şimdi karşısında hem de kendi partisinden bir aday var: Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu.

Dün İBB başkanlığı için aday adaylığı başvurusu yapan Kerimoğlu 10Haber’e konuştu ve adaylık için genel merkezle görüşmediğini, CHP İl Örgütü’nün duygularına tercüman olarak aday adayı olduğunu söyledi.

Bülent Kerimoğlu CHP kurultayında sıkı bir Kılıçdaroğlu taraftarıydı ve bu sebeple değişim yanlısı İmamoğlu ile gerilim yaşamıştı. İmamoğlu parti toplantısında “Bakırköy’de sokağa çıkmaya yüzü olmayanlara neden söz veriyorsunuz?” demişti. Kerimoğlu ise “Bakırköy’ün en önemli caddesinde İBB’nin dört yıldır süren çalışması yüzünden sokağa çıkamıyorum” karşılığı vermişti.

Kerimoğlu, İmamoğlu ve değişimcilerin kurultaydan önce sızan zoom toplantısı için “Bu toplantılar CHP’nin daha başarılı olması niyetiyle yapılmış olsa yine anlaşılabilir bir şey ama gizli saklı yapılıyorsa, CHP’nin başarılarını artırmaktan ziyade Genel Başkan’a yönelik PM’de bir organizasyon yapmak gayri ahlakidir. Bunu yapacaksanız görevinizi bırakarak yapmanız gerekir” demişti.

Kerimoğlu adaylığıyla ilgili olarak 10Haber’e şunları söyledi:

“Sayın İmamoğlu da aday adayı, ben de aday adayıyım. Hayırlı olsun. Genel Merkez ile konuşmadım ama CHP örgütüyle konuştum. CHP İstanbul’daki 200 binin üzerindeki üyesinin duygu ve düşüncelerine inanarak adaylık başvurusu yaptım. Ben yaklaşık altı ay önce zaten İBB Başkan adayı olacağımı ilan etmiştim. CHP örgütüne olan güvenimi ifade etmiştim. Üyelerle yapılacak hakim nezaretinde bir ön seçimde aday olmak istediğimi son bir yıldır dile getiriyorum. Şimdi de süreç başladı, adaylık başvurusu yaptım.”

Ekrem İmamoğlu bu kez 'sol'dan yazdıEkrem İmamoğlu bu kez ‘sol’dan yazdı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.