Başarır’ın ‘hadsiz’ çıkışına Canpolat’tan ‘yanıtım olacak’ tepkisi

CHP İstanbul kongresindeki kavganın İBB'ye taşınmasının ardından CHP'li Ali Mahir Başarır da düzenlediği basın toplantısında Canpolat için 'hadsiz' dedi. Canpolat ise "Cevabım olacak" demekle yetindi.

Siyaset 12 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

8 Ekim Pazar  günü yapılan ve CHP İstanbul İl Başkanı ve 196 kurultay delegesinin belirlendiği İstanbul İl Kongresi’nde il başkanlığı adayı Cemal Canpolat’ın yaptığı konuşmanın yankıları sürüyor. Konuşmanın İBB Ak Parti grubu tarafından gündeme getirilmesinin ardından CHP Grup Başkan vekili Ali Mahir Başarı da Canpolat için “hadsiz” tanımı yaptı.

Pazar günü Haliç Kongre Merkezi’nde yapılan il kongresinde genel merkezin desteklediği Cemal Canpolat konuşmasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu hedef almıştı.

Canpolat İmamoğlu’nun kendi listesinde olmamasıyla ilgili olarak “Hiçbir belediye başkanı listemde yok, ben listeye örgütü koydum. Bir kez daha söylüyorum, belediye başkanları kendi alanlarına çekileceklerdir. Kamucu, sosyal, solcu belediyecilik yapacaklardır. AKP’nin devşirme kadrolarıyla belediyecilik yapamazsınız” demişti. Canpolat’ın “CHP’lilerin başka partiler üzerinden işe girmesini içime sindiremiyorum. CHP delegelerini sırf size oy vermeleri için işe aldığınız bir dönemi kabul edemiyorum” sözleri tartışma yaratmıştı.

İmamoğlu da Canpolat’ın iddiaları için “Çok çirkinleştiler, çok yalan konuştular. Yalanlarında boğulsunlar, biz tertemiz yürüyeceğiz” demişti.

İBB meclisinde Ak Parti-CHP atışması

CHP’de pazar günü gerçekleşen kongrenin gerginliği İBB Meclisi’ne de yansıdı. Ak Parti Grup Sözcüsü Murat Türkyılmaz, Cemal Canpolat’ın konuşmasını dinletti, CHP’liler masalara vurarak olayı protesto etti.

Ak Parti Meclis Üyesi Ali Rıza Teke Canpolat’ın İmamoğlu ile ilgili iddiaları hakkında soru önergesi verdi. Teke’nin soru önergesi şöyle:

“İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından İBB ve iştirak şirketlerinde çalışmak üzere kaç delege işe alınmıştır? Medyaya yansıyan delegelerin haricinde İBB Başkanlığı’nda çalışan delegeler olup olmadığı açıklanacak mıdır? İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından CHP İstanbul İl Başkanı olması desteklenen ve seçilen Özgür Çelik’in seçilmesi amacıyla iş garantisinden başka herhangi bir söz verilmiş midir? İBB Başkanlığı’nın hangi makamları delegeler için ayrılmıştır?”

İBB CHP Grup Sözcüsü Mesut Kösedağı ise Canpolat’ın iddialarının delegelerin oyunu almaya yönelik olduğunu belirtti. Siyasi ve hakaret dolu bir önergeyi kabul edemeyeceğini söyleyen Kösedağı “Adayın şahsını bağlar, şahsi düşüncesidir” diye konuştu.

CHP'li Canpolat’ın kongredeki sözleri Belediye Meclisi’nde tartışıldıCHP’li Canpolat’ın kongredeki sözleri Belediye Meclisi’nde tartışıldı

Ak Parti Grup Sözcüsü Murat Türkyılmaz ise CHP’nin içişlerine karışmak istemediklerini, İstanbulluların imkânlarının nerelerde kullanıldığını sorduklarını söyledi.

Tekrar söz alan Kösedağı İBB’de işe alımların “İBB Kariyer” üzerinden yapıldığını, şu anda İBB’de 90 bine yakın kişinin çalıştığını söyledi.

CHP Meclis Üyesi Ülkü Sakalar da iftiraya dayalı soru önergesi vermemek gerektiğini, Canpolat’ın söylemlerinin çarpıtıldığı belirtti.

Bunun üzerine Ak Partili Murat Türkyılmaz, Canpolat’ın kongredeki konuşmasını dinletti, CHP’liler de bunu masalara vurarak protesto etti. Meclis başkanı kongrenin daha fazla İBB Meclisi’ni meşgul etmemesi gerektiğini söyleyip önergeyi oy çokluğuyla başkanlık makamına sundu.

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır.

Ali Mahir Başarır: O hadsize haddini bildireceğiz

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır ise dün Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın partisinin dünkü grup toplantısında Canpolat’ın sözlerini yayımlamasına ilişkin şunları söyledi:

“İstanbul İl Kongresi’nde adaylardan bir tanesi çıktı ‘Ben Ekrem İmamoğlu’na iş listesi veriyorum, almıyor’ dedi. Recep Tayyip Erdoğan bunu grup toplantısında paylaştı. Teşekkür ediyorum Recep Tayyip Erdoğan… CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi listeyle işe adam almaz. Güreşçiyi daire başkanı yapmaz. Bir görevliye 5 maaş vermez. Milletvekillerinin, bakanların, il başkanlarının listesiyle İstanbul’un çalışanlarını belirlemez.”

Başarır kongrede Ekrem İmamoğlu’nu hedef alan Cemal Canpolat’a şu sözlerle tepki gösterdi:

“Ve bundan da bir arkadaşımız rahatsız olmuş, İstanbul İl Kongresi’nde söylenmiş. Onun için gereken yapılacak, o hadsize haddini bildireceğiz. Mersin, Adana, İstanbul, Ankara listelerle işe adam alınmıyor. Kim hak ediyorsa, kimin ihtiyacı varsa Ankara’nın, İstanbul’un, Mersin’in çocukları geliyor, CV’lerine bakılıyor.”

10Haber’in ulaştığı Canpolat: Yanıtım olacak

10Haber’in ulaştığı Cemal Canpolat ise Ali Mahir Başarır’a yanıt vereceğini belirtti, ama o yanıtın ne olacağına ilişkin başka açıklama yapmadı.

CHP İstanbul'da kurultay gibi il kongresi yaptı, İmamoğlu'nun adayı kazandıCHP İstanbul’da kurultay gibi il kongresi yaptı, İmamoğlu’nun adayı kazandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.